Utiel convoca la II edició del concurs de dibuix “Per una infància feliç”

Post també disponible en: Castellano

Xiquets i joves podran presentar dibuixos, collages o pintures sobre la infància fins al divendres 19 de novembre.
El Consell Local de la Infància i l’Adolescència (CLIA) formarà part del jurat qualificador.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament d’Utiel convoca el concurs de dibuix “Per una infància feliç” amb l’objectiu d’implicar xiquets i joves del municipi en la reivindicació dels drets de la infància.
Per a visibilitzar el Dia Internacional dels Drets de la Infància, que es commemora el pròxim 20 de novembre, les regidories d’Infància i Joventut i Serveis Socials organitzen aquest certamen dirigit a xiquets i joves d’edats compreses entre 6 i 16 anys que estiguen cursant estudis en centres educatius d’Utiel i pedanies.
Els drets de la infància
Els participants podran seleccionar qualsevol article de la Convenció dels Drets del Xiquet com a inspiració per a presentar els seus treballs utilitzant les tècniques o materials que preferisquen.
Entre els articles del tractat internacional, l’Ajuntament d’Utiel ha seleccionat alguns dels drets fonamentals de la infància per a elaborar un díptic que pot servir de guia als alumnes.
Entre altres destaquen el dret a una vida digna, a l’alimentació, a la no discriminació, a la intimitat, a la salut, a l’educació o el dret al joc i al descans.
L’alumnat interessat podrà utilitzar qualsevol d’aquests articles per a reflectir a través d’un dibuix, collage o pintura la importància de la protecció del benestar de la infància tenint en compte que els xiquets són un dels col·lectius més vulnerables en la societat.
Termini de presentació d’obres
Els participants tenen de termini fins al 19 de novembre per a entregar les seues obres en la consergeria de l’Ajuntament d’Utiel en horari de 9 a 14.00 hores. 

Premis 
Igual que en l’anterior edició, els premis consistiran en diferents lots de material escolar establint-se tres premis per categoria.

Les categories s’estableixen per rang d’edat: De 6 a 9 anys; de 10 a 12 anys i de 13 a 16 anys, comptant cada categoria amb un primer premi valorat en 100€, un segon de 75 € i un tercer premi dotat amb un import de 50 €.

En aquesta edició, el jurat qualificador també estarà format per membres del Consell Local d’Infància i Adolescència (CLIA) que valoraran les obres presentades a concurs juntament amb representants dels departaments de Joventut i Serveis Socials.

De fet, la votació de les obres presentades a concurs tindrà lloc en el Centre Jove d’Utiel durant el desenvolupament de la junta ordinària del CLIA el dilluns 22 de novembre.

El jurat qualificador farà públics els premis el 23 de novembre, a través dels diferents canals de comunicació de l’Ajuntament d’Utiel.

Díptic sobre els Drets de la Infància i Bases de la II edició del Concurs de Dibuix “Per una infància feliç” en www.utiel.es

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*