Utiel disposa de nou visor cartogràfic

La herramienta condensa una gran cantidad de datos de Utiel y de la comarca.
La herramienta condensa una gran cantidad de datos de Utiel y de la comarca.

Post també disponible en: Castellano

Utiel compta amb un nou visor cartogràfic disponible per a tota la ciutadania. L’eina ha estat desenvolupada a través de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi i compta amb una tecnologia de capes que, a partir d’imatges preses per satèl·lit i dades georeferenciades, permet a l’usuari consultar i descarregar àmplia documentació.

El visor està disponible tant a la pàgina web de l’Ajuntament d’Utiel com en la de Mancomunitat a través de l’enllaç: https://www.visor.tierradelvino.es/visor/

La ciutadania pot accedir a informació de tot tipus: Cadastre, planejament, infraestructures i serveis, recursos turístics, espais naturals, medi ambient, ortofotos etc. Una plataforma de fàcil maneig i molt intuïtiva a través de la qual la ciutadania també pot consultar l’evolució del territori al llarg dels últims anys.

El funcionament de l’eina és senzill: Sobre una capa base a elecció (ortofoto, topogràfic, relleu, etc.), se superposen una altra sèrie de capes amb la informació georeferenciada que l’usuari vulgui consultar tant a nivell municipal com comarcal. Per exemple, seleccionant la capa ‘Turisme-Senderos’, l’usuari podrà obtenir el recorregut exacte dels senders GR, PR i SL que discorren a Utiel o tota la comarca. Fent clic sobre qualsevol d’ells, l’usuari tindrà accés a tota la informació sobre el mateix, així com a la descàrrega del track o arxiu .gpx per al seu ús en telèfons mòbils o dispositius GPS. A més, l’usuari també podrà crear les seves pròpies rutes sobre el mapa amb l’eina ‘dibuixar’, obtenint perfils i exportant aquesta informació geogràfica. De la mateixa manera es pot treballar en superfícies sobre qualsevol altra capa, com cadastre o recursos turístics. En aquest últim apartat podem trobar al mapa la relació de cellers històriques, allotjaments, museus …

El Visor Cartogràfic és una eina dinàmica, intuïtiva i visual el fàcil maneig la fa accessible a qualsevol tipus d’usuari. Per a això, els tècnics de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi han treballat durant tot un any a la recopilació i gestió d’una gran quantitat de dades de diversa índole. A més, la programació del visor permet la implementació futura de noves capes d’informació que serviran per enriquir les seves prestacions tant a nivell públic com a tècnic-administratiu.

Pel que fa a funcionalitats, a més de classificar la informació per capes i categoria, l’eina ofereix un poderós motor de cerca que permet aglutinar tota la informació disponible sobre Utiel i comarca en un únic visor. Una cosa que fins ara només era possible visitant diferents pàgines web.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*