Utiel recupera la tradició ramadera de la transhumància amb gran acolliment de participants i públic

Post també disponible en: Castellano

Després de dos anys d’absència per la pandèmia s’han celebrat les III Jornades de Recreació de la Transhumància amb l’assistència de centenars de caballistas i aficionats que han acompanyat el recorregut del desplaçament del bestiar.

Els carrers d’Utiel s’han convertit durant unes hores en vies pecuàries per a deixar pas al bestiar de caps de bestiar i a més de dos-cents caballistas que han sigut rebuts amb gran expectació per veïns i visitants.
Després de l’èxit d’anteriors edicions, l’Ajuntament d’Utiel juntament amb la Penya Popular Utielana, Peña El Salvatge, Peña Taurina Utielana i Genets Rocieros, han organitzat les III jornades de la transhumància per a rememorar una tradició ramadera que va tindre un important impacte econòmic, social i mediambiental en la zona.
Amb aquesta tercera convocatòria, la recreació de la transhumància a Utiel es consolida com un esdeveniment referent per al sector ramader entorn del qual giren activitats culturals, festives i gastronòmiques que cada any suma més seguidors, tant de participants inscrits com de públic assistent.

Tradició ramadera: Cultura, festa i gastronomia

La jornada ha començat a les 9.30 hores en el paratge Toll dels Olmillos on s’ha celebrat un típic esmorzar utielano amb coques magres per a a continuació iniciar el recorregut transhumant de prop de 5 quilòmetres cap al nucli urbà.
En total, més d’un centenar de caballistas procedents de diferents municipis de la comarca i d’altres punts de la província de València, han participat acompanyant als caps de bestiar mansos recordant així els desplaçaments estacionals que antigament realitzava el bestiar per les canyades, corriols o vies pecuàries.
Els genets, carruatges i caminantes s’han desplaçat fins al centre d’Utiel, travessant diversos carrers del nucli urbà on el públic esperava expectant el pas del bestiar.
Com a fermall final de l’esdeveniment ramader i festiu, el menjar de confraternitat amb productes típics de la terra que gaudiran més de 200 comensals i la fi de festa amb el concert a càrrec del cantant Raul Ogalla, exconcursante de “La teua cara no em sona encara”.
Una tradició ancestral que torna a recuperar-se a Utiel gràcies a la implicació dels organitzadors i l’extraordinari acolliment del públic.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*