Utiel se suma a la campanya de reciclatge “De-volta a la botiga”

Post també disponible en: Castellano

El Consorci València Interior (CVI), a què pertany el municipi d’Utiel, ha llançat una campanya de Conscienciació i Sensibilització de Recollida Selectiva de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE) dins del territori de l’CVI, amb el nom “De-Volta a la botiga “per promoure el correcte reciclatge d’aquest tipus de residus en ecoparcs o botigues adherides.

Una campanya a la qual se suma l’Ajuntament d’Utiel per sensibilitzar la població sobre la importància de les bones pràctiques de reciclatge per seguir recuperant aquest tipus de residus adequadament.
L’objectiu d’aquesta campanya és informar la ciutadania sobre com dipositar correctament els RAEE per augmentar les xifres de recollida en els municipis consorciats com Utiel i promoure accions que redundin en la importància de tirar aquests residus quan estan en desús en els llocs destinats per a això : Botigues adherides, Ecomòbils o ecoparcs.

Ecoparcs i botigues adherides

A Utiel, el servei d’ecoparc mòbil se situa al passeig pròxim a Col·legi Enrique Rambal on es poden dipositar els diferents residus durant les dates indicades en el calendari.

En aquest mes de gener, el ecomóvil presta servei des d’avui i fins el proper dissabte 18 de gener, en horari de 9.00 a 15.00 hores.

També els veïns del municipi poden dipositar tots els residus que no han d’anar a les escombraries (olis, cartutxos de tinta, electrodomèstics, piles, mobles i estris …) en l’ecoparc fix ubicat al Polígon El Melero, en Avinguda de la Indústria, nº11.

En el cas de la campanya de reciclatge d’aparells elèctrics, a més de l’ecomóvil i ecoparc, els usuaris poden traslladar aquests residus a les botigues adherides a el pla posat en marxa pel consorci.

Reciclar té premi

El bon comportament ciutadà en matèria mediambiental es premia així que el reciclatge en ecoparcs inclou recompensa.

En el cas d’Utiel, els veïns que fan ús de la targeta d’identificació ambiental en ecoparc o ecomóvil, obtenen punts que posteriorment es transformen en descomptes en els comerços adherits a el pla “El meu compte ambiental”.

Aquells que hagin reciclat amb la targeta ambiental, poden recollir els xecs de l’exercici 2019 fins demà, divendres 17 de gener, a la seu de la Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi i poden canviar-los fins al pròxim 31 de gener en els establiments vinculats a la campanya “Reciclar té premi”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*