Veïns d’Alboraig i la plataforma pro hospital comarcal a La Foia es manifesten per exigir un metge al centre de salut

Post també disponible en: Castellano

El municipi d’Alborache ha acollit una manifestació pacífica amb la qual s’ha volgut “reclamar la reobertura de centre de salut auxiliar de la localitat, i dotar-lo de metge i infermer. El centre de salut auxiliar d’Alborache es va tancar al març amb motiu de la pandèmia de Covid-19 i ha estat tancat fins a finals de el passat mes de juliol i actualment obre dos dies a la setmana només amb serveis d’infermeria”, segons han informat els convocares d’aquesta manifestació.

La plataforma pro hospital comarcal de la Foia de Bunyol-Xiva i pobles adjacents ha donat suport a aquesta reivindicació i ha estat present en la mobilització mitjançant la participació de l’vocal i representant local, Enrique Lacueva.

La convocatòria s’ha desenvolupat aquest passat dissabte, 15 d’agost, a les onze del matí i ha discorregut per la artèria principal del municipi de manera pacífica i ordenada, “i en tot moment s’han seguit les instruccions de les forces d’ordre públic , organització i tot el relatiu a l’protocol Covid-19”, segons els consonants.

“En aquesta manifestació amb la qual es vol pressionar a la Conselleria de Sanitat i a el departament de Salut de Manises, també ha participat l’alcalde de Macastre i diversos dels seus regidors, així com regidors d’Alborache, a més d’un nombrós grup de ciutadans de la localitat. a l’acabar l’acte s’ha llegit un manifest per part de Jesús Gilabert, portaveu de l’organització veïnal en el qual es recordava que la Conselleria de Sanitat ha tancat el centre mèdic d’Alborache causant un greu perjudici als seus habitants “.

“En aquest poble hi ha un alt índex de població envellida, amb malalties cròniques. Ara els veïns estan obligats a desplaçar-se a l’consultori de Yátova, amb les dificultats i riscos que això comporta, i amb uns serveis d’atenció telefònica per demanar cita prèvia saturats” , han afegit els consonants.

“A més, a l’estiu el poble registra un augment significatiu de població a causa de l’afluència de residents temporals. Amb motiu de la pandèmia causada pel Covid-19, la Conselleria de Sanitat ha reorganitzat els efectius sanitaris a costa dels pobles menuts”.

“Diverses associacions de metges han criticat aquesta mesura que desmantella l’atenció primària de proximitat, essencial habitualment per als veïns dels petits pobles i també en aquesta situació de pandèmia, com a primer esglaó per a la detecció i contenció de virus”, tal com exposava Gilabert com a motius de la convocatòria, agraint, per acabar, l’assistència a la mateixa de veïnes i veïns de la localitat.

La Plataforma pro hospital comarcal també ha volgut “manifestar que la Salut Pública i de proximitat és cosa de tots, per sobre d’ideologies i colors. Esperem que es resolgui aviat el problema i que tant Conselleria com el Departament de Salut de Manises siguin sensibles a les peticions dels veïns”, com ha explicat Enric Lacueva, vocal i representant d’Alborache és aquesta plataforma.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*