Vídeo: el Consorci València Interior presenta a Bunyol la seua campanya per incentivar la recollida d’aparells elèctrics

Post també disponible en: Castellano

El Consorci València Interior (CVI) ha presentat a Buñol seva campanya de Conscienciació i Sensibilització de recollida selectiva de Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE). L’objectiu és informar la ciutadania sobre com dipositar correctament els RAEE per augmentar les xifres de recollida en els municipis consorciats, així com promoure accions que redundin en la importància de tirar aquests residus quan estan en desús en els llocs destinats per a això (botigues, Ecomòbils o ecoparcs).

La campanya presentada a la plaça 5 de març de Bunyol ha comptat amb la presència de el president de l’CVI i alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, el gerent, Ángel Rodríguez i l’alcaldessa de Bunyol, Jonquera Carrascosa, i del primer tinent d’alcalde de Bunyol, Rafael Pérez.

El president de l’CVI ha manifestat durant la presentació que amb aquest projecte es posa el focus en els ciutadans, “que juguen un paper molt important en el procés de dipositar correctament els aparells elèctrics i electrònics en Ecomòbils, ecoparcs o en les pròpies botigues un cop es converteixen en residus “. “Cal incidir en les bones pràctiques per seguir recuperant aquest tipus de residus correctament”, ha afegit, a més d’insistir que el bon comportament ciutadà en matèria mediambiental “es premia, com deu ser”. I és que en el CVI, cada vegada que una persona va a l’ecoparc o ecomóvil a dipositar els seus residus “se li bonifica amb un descompte de la taxa de tractament de residus, perquè qui més i millor recicla, menys paga”, ha conclòs.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Bunyol, Jonquera Carrascosa, ha agraït a el Consorci aquest tipus d’iniciatives ja que amb elles “aconseguim informar les persones sobre petits passos que poden donar i que contribueixen a lluitar contra el canvi climàtic” i va animar a continuar amb la tendència ascendent de recollida de RAEE a tots els municipis.

La campanya planteja la realització d’accions d’educació ambiental en 30 localitats de les cinc comarques consorciades de manera que pugui arribar a pràcticament la meitat dels municipis consorciats. De Camp de Túria: Casinos, Benaguasil, Bétera, l’Eliana, la Pobla, Llíria, Náquera, Riba-roja, Serra, Vilamarxant, Benissanó, Gàtova, Marines, Olocau. De la Foia de Bunyol: Bunyol, Xest, Xiva, Alborache, Macastre i Yátova. De la Serranía: Xelva, Toixa, Villar de l’Arquebisbe. De el Racó d’Ademús: Ademús. I de la Plana Utiel-Requena: Requena, Utiel, Villargordo de l’Cabriel, Venda de l’Moro, Sant Antoni de Requena, Fuenterrobles

I és que la col·laboració de l’CVI amb els municipis que l’integren ha aconseguit una millor gestió i eficiència en el tractament dels residus en general i dels RAEE en particular.

El fet que els RAEE continguin restes i materials tòxics altament contaminants fa que aquestes deixalles hagin de traslladar-se als Ecomòbils, ecoparcs i comerços per possibilitar la seva gestió correcta i un futur més sostenible. La campanya posa l’accent en sensibilitzar i informar la ciutadania sobre la importància de recollir els RAEE separadament i portar-los a les instal·lacions de reciclatge i valorització per a la seva descontaminació i correcta gestió. És per això que el Consorci impulsa aquesta campanya per tenir cura del medi ambient.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*