Vídeo: La Diputació presenta una solución a l’Eliana para la CV-336 con el apoyo vecinal

????????????????????????????????????

Post també disponible en: Castellano

La Diputació de València, a través de la seva àrea de Carreteres, ha presentat a l’Eliana una solució per als problemes de seguretat viària i congestió del trànsit que presenta la CV-336, objecte de reivindicacions veïnals des de fa més d’una dècada. L’estudi ha estat redactat pels tècnics provincials de Carreteres i contempla diverses alternatives, l’execució decidiran els veïns de l’Eliana havent estat informats dels terminis de realització de les actuacions en cada cas.

Les associacions Montesol, El Valle i Entrepins, representades per Enrique Montesinos, José Torres i Juan Miragall respectivament, han seguit el ple d’aquest dimarts a la Diputació, després del qual han tornat a reunir-se amb els responsables de la corporació per avançar de forma conjunta en els terminis i detalls d’aquestes actuacions.

D’aquesta manera, el diputat de Carreteres, Pau Seguí, ha donat resposta en el ple de gener a una moció presentada aquest dimarts pels grups de l’oposició, demandada ja pel govern local des de fa any, en la qual es demanava una intervenció a la CV-336 que està en marxa des del passat estiu, quan Seguí va mantenir les primeres reunions amb l’alcalde de l’Eliana, Salvador Torrent, i les associacions de veïns, que tindran l’oportunitat de participar activament en l’elecció del projecte definitiu .

La millora de la intersecció de la carretera amb el carrer Navarrete presenta dues alternatives: remodelar la cruïlla aprofitant l’espai existent o transformar-lo en una rotonda, amb un termini d’execució més gran. En el primer dels casos, l’estudi contempla millorar la seguretat viària a la intersecció sense necessitat d’expropiacions, una actuació que, segons l’informe dels tècnics provincials, podria dur-se a terme en l’any 2020. En cas d’optar per la construcció d’una rotonda, caldria iniciar el procés d’expropiació i el termini d’execució es fixa en tres anys.

Solucions en marxa

La diputada Mercedes Berenguer, regidor d’Urbanisme a l’Ajuntament de l’Eliana, ha volgut explicar el rebuig a la moció popular, que exigia una solució al col·lapse de trànsit i la falta de seguretat en la CV-336. “El que necessitem els veïns de l’Eliana no és asseure’ns sinó moure’ns i ho estem fent. No volem mocions sinó resultats, i després de molts anys tenim una resposta clara de la Diputació per pacificar el trànsit a l’Eliana i cohesionar el territori “.

Berenguer, que ha participat en la reunió del diputat de Carreteres amb l’alcalde i els veïns de l’Eliana, coincideix amb aquests en què la millor opció és la rotonda, “tot i que el període d’execució sigui de tres anys”. En aquest sentit, els representants veïnals han sol·licitat a la Diputació, en el marc del procés de participació en el qual es desenvolupa el projecte, una actuació provisional que pugui millorar la seguretat viària en espera de l’execució de la rotonda. Pau Seguí ha traslladat la proposta als serveis tècnics de Carreteres per estudiar la seva viabilitat.

D’altra banda, els veïns proposen modificar el projecte perquè les obres de reforç de la seguretat viària a la carretera de l’Eliana s’iniciïn pel tram de major densitat de persones que creuen aquesta via. La petició ha estat igualment atesa pel responsable de Carreteres.

Més seguretat

L’estudi elaborat pels tècnics de Seguretat Viària de la Diputació, que es troba en mans de l’Ajuntament de l’Eliana i els col·lectius veïnals, preveu a més un segon punt per reforçar la seguretat a la carretera interurbana que actualment travessa aquest municipi del Camp de Túria . En aquesta memòria, la Diputació preveu l’eliminació de vorals, la incorporació d’una mitgera, l’ampliació de voreres i la construcció de passos sobreelevats.

Aquests treballs els durà a terme l’àrea de Conservació de Carreteres en tres fases, la primera de les quals començarà en el segon trimestre d’aquest any. Les fases segona i tercera s’executaran al llarg de 2020.

L’estudi elaborat per Carreteres inclou un tercer aspecte a millorar, en aquest cas en la connexió de la CV-336, de titularitat provincial, amb la CV-35, de titularitat autonòmica. En aquest cas, l’informe assenyala que la rotonda existent, de la qual és titular la Diputació, no pot exercir com pesa l’enllaç amb l’autovia, el que requereix la construcció d’una altra de majors dimensions, qüestió que és competència de la Generalitat, que ha estat convenientment informada.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*