Xest aprova un projecte fotovoltaic de 25 MW que permetrà a veïns i empreses locals reduir fins a un 70% la factura elèctrica

El concejal de Empleo y Servicios José Vicente Guijarro,; la primera teniente alcalde del Ayuntamiento de Cheste, Mª Ángeles Llorente; la consellera de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica, Isaura Navarro, el concejal de Medio Ambiente, David Pujals y el ingeniero industrial, José Durá.

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Xest traurà a licitació l’execució del projecte Xest Luz Verde, elaborat des de la regidoria de Medi Ambient, amb el recolzat de la Generalitat.

El projecte ha sigut reconegut per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de la Universitat Politècnica de València en tractar-se d’una iniciativa pionera per a un consum energètic sostenible.

L’Ajuntament de Xest ha aprovat l’execució de Xest Luz Verde, un projecte fotovoltaic de 25 MW, repartits en més de 30 punts d’autoconsum, i que permetrà, als prop de 10.000 habitants del municipi, reduir fins a un 70 per cent la seua factura elèctrica. 
Les instal·lacions fotovoltaiques per a autoconsum ocuparan una superfície aproximada de 275.000m2, distribuïts en diferents espais degradats i altres de nova construcció, subministrant també energia a les més de 500 empreses de la zona, més de 100 comerços, 4 polígons industrials, el circuit de motos Ricardo Tormo i la universitat laboral, a més de cobrir tot l’enllumenat públic i edificis municipals, amb un mínim de reducció de cost del preu de l’energia d’un 10% per davall del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE).
Així mateix, el projecte Xest Luz Verde, elaborat per David Pujals, regidor de Medi Ambient, amb el recolzat de la Generalitat Valenciana, suposarà, des del punt de vista de l’impacte mediambiental, l’equivalent a plantar 288.000 arbres, permetent reduir, així, prop de 19.000 tones d’emissions de CO₂ a l’atmosfera.
La presentació del projecte final s’ha dut a terme aquesta vesprada en un acte al qual han assistit la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro; la primera tinenta alcalde de l’Ajuntament de Xest, Mª Ángeles Llorente; el regidor d’Ocupació i Serveis José Vicente Guijarro i el regidor de Medi Ambient, David Pujals, creador i impulsor d’aquesta iniciativa.
Per part seua, l’enginyer industrial, José Durá, ha sigut l’encarregat d’explicar les diverses actuacions que s’emmarquen en aquest projecte pioner de transformació global, que oferirà a la zona una alternativa de consum energètic més econòmica i respectuosa amb el medi ambient.
Com ha explicat el regidor David Pujals, “aquest projecte destaca per aprofitar al màxim els recursos disponibles, creant noves infraestructures i implicant l’empresa privada i al sector públic per a logar el benefici de tota la societat, sense deixar-nos ningú arrere, i sent un model d’autoconsum sense precedents”
“Es tracta d’una iniciativa de gran envergadura que suposarà molt per al nostre poble. Ara només queda la voluntat política, que depén dels 13 regidors d’aquest ajuntament, que Xest passe a ser referent i que els nostres veïns i veïnes puguen assegurar-se aquests beneficis”, ha indicat David Pujals. 
Cal destacar que l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de València de la Universitat Politècnica ha reconegut recentment la labor del regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Xest en el disseny i impuls del projecte Xest Luz Verde, en tractar-se d’una iniciativa pionera per a un consum energètic sostenible, amb perspectives de convertir-se en un projecte de gran importància no sols en el municipi, sinó en tota la Comunitat Valenciana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*