Xest commemora els naixements de 2018 plantant un arbre i inaugurant una placa a l’acte “El Bosc dels i les infants”

El alcalde, José Morell, plantando un árbol.
El alcalde, José Morell, plantando un árbol.

Post també disponible en: Castellano

El alcalde, José Morell, plantando un árbol.
L’alcalde, José Morell, plantant una Bauhinia.

Ahir, diumenge 24 de març, al Parc de la Lomiquia de Xest, va tenir lloc l’acte “El Bosc dels i les infants”. Durant el matí, com ja és tradició cada any, les famílies dels nous veïns i veïnes, es van reunir per inaugurar una placa, plantar un arbre i commemorar el naixement dels nens i nenes de 2018.

“Avui és un dia que generalment a tothom li agrada, perquè sol ser entranyable. És el dia en què comences a conèixer als pares i mares dels que van a ser companys i companyes de classe dels teus fills o que seran els companys i companyes de la Verema; els que els van a acompanyar al llarg de la vida. També és un dia molt especial per a mi, perquè la meva filla va néixer l’any passat “comentava l’alcalde, José Morell, en presentar l’acte” El Bosc dels i les infants “.

A continuació va parlar de l’espècie d’arbre que es va triar com a símbol del naixement dels nens i nenes de 2018. “Aquest any anem a plantar una Bauhinia, un arbre que té propietats medicinals. Ara, en aparença, està molt pelat, però més endavant donarà unes flors molt boniques de color blanc o porpra, segons l’espècie. La particularitat que té és que les fulles tenen forma de petjada d’una vaca, que és com es diu comunament a aquest arbre, pota de vaca “.

En finalitzar la plantació, a la qual va ajudar el mateix alcalde i un pare regant l’arbre, es va convidar a les famílies a posar per a una fotografia, al costat de la Bauhinia, que quedarà per al record. La regidora de Festes, Carme Delgado, va convidar a tots els veïns i veïnes a passar a recollir els obsequis per la celebració de l’acte: un pi o un carrasca i un llibre infantil. També va procedir a detallar les activitats que s’anaven a celebrar al Parc de la Lomiquia i va convidar els veïns i veïnes de Xest a participar.

Al llarg del matí es van succeir tallers de reciclatge organitzats per l’associació Eco-embes, pinta-cares, dibuixos per pintar, l’actuació del mag Raúl Quintana, activitats programades per l’associació La Canera i fundació Jadoul “mes que gossos” i l’exhibició de gossets en adopció, a més de mercats ambulants destinats a recaptar fons per a les dues associacions i els més de 100 gossos en acollida a les seves seus a Xest.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*