Xest és seleccionat per a participar en el festival d’arquitectura OpenHouse organitzant un recorregut pel seu patrimoni

Post també disponible en: Castellano

Divendres que ve, 16 d’octubre, se celebrarà un recorregut cultural obert a el públic per l’arquitectura, el patrimoni i l’urbanisme de Xest, en el marc de festival d’arquitectura de València Openhouse, organitzat per l’Acadèmia Europea de Paisatge Urbà. La finalitat d’aquesta iniciativa és donar a conèixer i posar en valor el patrimoni arquitectònic a través de diferents activitats, entre elles els “Open Walk” o rutes guiades en les que, en aquesta ocasió, participarà Xest.

“Que la nostra població hagi estat seleccionada per participar en aquest festival és un reconeixement a l’arquitectura nova que estem desenvolupant, dividint la població en cinc zones amb estètiques diferenciades, i a la jove arquitecta local Irene Soriano, l’estudi Eseiesa s’ha encarregat de la reurbanització dels carrers Antonino i Sequiers “, explica l’alcalde, José Morell. “El recorregut que s’ha organitzat inclou la visita a la Universitat Laboral, que compleix 50 anys sent un referent en els àmbits de l’arquitectura i l’educació”.

La ruta

La ruta començarà a les 16:30 hores amb un passeig arquitectònic per la Universitat Laboral, a càrrec de Carmen Jordá Such, arquitecta i catedràtica de la Universitat Politècnica de València, i l’arquitecte i professor Fernando Uso Martín.

Ja en el casc urbà, la següent parada serà a la Casa Valterra, on es realitzaran dues presentacions a partir de les 17:45 hores. En primer lloc, Irene Soriano exposarà el catàleg urbà i la reurbanització de carrers de casc històric de Xest i, després d’ella, l’arquitecte restaurador Salvador Vila realitzarà una ponència sobre la rehabilitació de la Casa Valterra i parlarà sobre l’Església de Xest com a patrimoni cultural valencià. Les dues exposicions seran moderades per Morell.

A partir de les 19:30 començarà una visita panoràmica de la torre de l’església i un recorregut guiat per la carrers reurbanitzats.

Com participar

Les persones interessades poden inscriure a través del web openhousevalencia.org, al menú d’activitats, accedint a la informació de l ‘ “open walk” de Xest.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*