Xest fará un descompte en la taxa de fems del Consorci a les persones que separen l’orgànic

Post també disponible en: Castellano

Des de la regidoria Servicis s’ha posat en marxa una iniciativa perquè la ciutadania separe els residus orgànics que generen en les seues vivendes oferint gratuïtament un kit amb un poal, bosses de fem compostables i una clau per a obrir els contenidors marrons instal·lats recentment en el municipi. Ja han sigut més de 300 persones les que han arreplegat el lot per a la separació del fem orgànica, que continuen estant disponibles en l’oficina de Turisme.

“El Consorci València Interior reduirà la taxa anual que cobra per la gestió del fem del municipi als veïns i veïnes i als locals que realitzen bones pràctiques, és a dir, que separen el fem orgànica depositant-la en el contenidor corresponent; prompte anunciarà quin percentatge restarà dels seus rebuts”, ha explicat el regidor de Servicis, José Vicente Guijarro.

Conscienciació per a reduir l’ús del plàstic

Guijarro també ha insistit en la necessitat de separar la resta de residus que es generen en les llars, incidint també en la importància de reduir el consum de productes envasats en plàstic, apostant per la compra a granel amb recipients reutilitzats o triant embolcalls més sostenibles com el paper o el cartó.

Continuen els abocaments incontrolats

Durant els últims mesos la quantitat de trastos depositats en punts d’abocament incontrolat ha experimentat un lleuger descens, però recentment s’han tornat a localitzar efectes en els afores i en el nucli urbà. “Pareixia que per fi, després de tanta insistència per part de l’Ajuntament, les persones incíviques que depositaven els seus fems en abocadors incontrolats s’estaven començant a conscienciar; però recentment hem tornat a localitzar nombrosos abocaments. L’arreplega la paguem tots i totes, també els que sí que tenim una actitud responsable, però no podem posar vigilància darrere de cada habitant”,ha apuntat Guijarro.“D’altra banda, torne a fer una crida a la població amb mascotes perquè netege amb aigua els rovells dels seus animals i arreplegue els seus excrements, així podrem evitar les males olors, les molèsties i la insalubritat en els nostres carrers, que donen tan mala imatge a la localitat”

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*