Xest participarà en l’II Congrés Internacional sobre envelliment reeixit i entrenament físic i I Jornades Nacionals de programes de prescripció d’exercici físic

Post també disponible en: Castellano

En el marc del Pla Municipal de Salut, Xest participarà en l’II Congrés Internacional sobre envelliment reeixit i entrenament físic i I Jornades Nacionals de programes de prescripció d’exercici físic, que organitza l’Il·lustre Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i en Ciències de l’Activitat Física i Esport de la Comunitat Valenciana (Colef CV) i la Unitat d’Investigació en Rendiment Físic i Esportiu de la Universitat de València (UIRFIDE) els pròxims 6, 7 i 8 d’abril a València.

L’esdeveniment, sota el lema “La recepta esportiva a Espanya”, tindrà lloc en la sala d’actes de la facultat de Filologia de la Universitat de València i comptarà amb experts i professionals procedents de tota Espanya, que aprofundiran sobre diferents iniciatives implementades fins hui en les quals l’exercici físic i els professionals de l’àmbit esportiu s’han posat al servei de la salut i la sanitat pública mitjançant programes interdisciplinaris. Alhora, aquestes jornades pretenen ser lloc de reflexió sobre continguts, models i reptes sobre exercici físic i salut.

El programa reserva per al 6 d’abril la presentació d’experiències i projectes que vinculen esport i salut, entre els quals es donarà a conéixer el programa Viu Actiu, del qual forma part la localitat chestana. El 7 d’abril continuaran els actes amb diverses taules redones, un taller sobre entrenament respiratori en persones adultes i un altre sobre la preparació física dels atletes màster. 

La trobada finalitzarà el 8 d’abril amb la celebració del Iaios Training Festival, cita a la qual es desplaçaran les responsables dels tallers d’envelliment actiu del Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA) de Xest, la regidora de Sanitat, Mª Ángeles Llorente, personal tècnic municipal i alumnat del CFPA. “Aquesta participació és molt important, tant per als nostres tècnics com per a l’alumnat, que podrà conéixer de primera rage experiències per a encaminar-se cap a un envelliment actiu i una millora de la memòria cognitiva”, ha declarat la regidora. “La resposta per part de l’alumnat del CFPA de Xest ha sigut molt bona, sumant un total de 75 persones que noliejaran dos autobusos el 8 d’abril”.

Col·laboradors
El congrés compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, el Consell Superior d’Esports, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, l’Associació de Gestors Esportius de la Comunitat Valenciana (GEPACV), la Societat de Geriatria i Gerontologia, la Fundació GESMED, l’Associació d’Entrenament amb Majors (EcM) i la Xarxa del CSD Inmosalus.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*