Ximo Puig: “La Generalitat garanteix l’atenció immediata a les persones afectades i les mesures per pal·liar els danys econòmics i reparar infraestructures”

Post també disponible en: Castellano

Puig, que ha permanecido en contacto con Pedro Sánchez, ha seguido desde Orihuela la evolución de la gota fría y de las actuaciones de emergencia.
Puig, que ha estat en contacte amb Pedro Sánchez, ha seguit des d’Oriola l’evolució de la gota freda i de les actuacions d’emergència.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat que, davant l’episodi de pluges intenses que pateix la Comunitat Valenciana, la prioritat dels cossos d’emergències està sent la protecció dels veïns. “El fonamental i el bàsic és la seguretat de les persones”, ha expressat el president, que ha celebrat que fins al moment a la Comunitat Valenciana no hi hagi hagut de lamentar “cap desgràcia personal”.

El titular del Consell ha seguit des del Lloc de Comandament Avançat, situat a l’Ajuntament d’Oriola, l’evolució de la gota freda, tant a la comarca del Baix Segura com a la resta de la Comunitat Valenciana.

En la seva visita al riu Segura, el president ha incidit que “l’important és que ara totes les persones tinguin resposta immediata” als problemes que els hagi generat el temporal. El president ha recalcat que, un cop finalitzi l’episodi de pluges, el Consell avaluarà l’impacte econòmic i prendrà les mesures necessàries per a “la restauració, rehabilitació i normalització” de les àrees més afectades. “Anem a pal·liar els danys econòmics, que seran molt durs, ia reparar les infraestructures”, ha dit Puig.

El titular de la Generalitat ha rebut numerasas trucades de solidaritat i interessant-se per l’evolució del temporal. En concret, ha rebut la trucada del Rei, Felipe VI, i del president del Govern, Pedro Sánchez, amb qui ha estat en contacte permanent. També han telefonat al president altres presidents autonòmics i líders nacionals dels partits polítics.

A més, Puig s’ha mantingut en contacte amb els presidents de les diputacions d’Alacant i València, així com amb els ajuntaments més afectats i amb els cossos de seguretat i emergències.

Ximo Puig ha destacat la singularitat d’aquest fenomen meteorològic que, ha posat èmfasi, no s’havia viscut amb tanta intensitat en els últims anys.

El titular de la Generalitat ha agraït la feina dels bombers de la Generalitat, així com el de “totes les forces de seguretat de l’Estat i també de l’Exèrcit”, que s’ha incorporat amb l’enviament de la Unitat Militar d’Emergències.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*