Ximo Puig llança un missatge de tranquil·litat i assegura que el sistema sanitari valencià “està totalment preparat per fer front a l’coronavirus”

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha volgut llançar un missatge de “tranquil·litat i serenitat a tots els valencians i valencianes”, després de la reunió de coordinació d’actuacions després de l’aparició del primer cas de coronavirus a la Comunitat Valenciana.

Puig ha ressaltat que el sistema sanitari valencià “està absolutament preparat per fer front a qualsevol eventualitat relacionada amb el coronavirus”.

El president ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel.

“Estem davant d’un virus contagiós però, en termes generals, d’una agressivitat limitada. Per això, cal tractar aquesta qüestió des del rigor, sense alarmismes, amb la deguda proporcionalitat i amb eficàcia en la detecció dels casos. Si ho fem així, crec que més aviat que tard aquesta situació se superarà “, ha subratllat.

La prioritat és la prevenció

Així mateix, el president de el Consell ha manifestat que la prioritat de l’Executiu valencià “és la prevenció i, per això, estem intensificant tots els esforços orientats per a la detecció precoç dels casos i garantir la salut de la població”.

De la mateixa manera, Puig ha anunciat que la Conselleria de Sanitat Universal ha posat en marxa, a partir d’aquest dimecres, el telèfon 900 300 555 perquè qualsevol persona, que tingui símptomes relacionats amb el coronavirus i hagi estat en els països catalogats com de risc, pugui dirigir-se per tal de dur a terme l’acció preventiva corresponent.

El cap de l’Executiu valencià, que ha indicat que la passada nit va conversar amb el president de Govern i amb el ministre de Sanitat, ha lloat l’existència d ‘ “una estreta coordinació amb el Ministeri de Sanitat mitjançant un contacte continu d’intercanvi d’informació i posada a punt de protocols d’actuació conjunts “.

En aquest sentit, ha explicat que com a part d’aquest seguiment coordinat, el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut va acordar aquest dimarts una ampliació de les zones de risc per a la definició dels casos.

Així, Puig ha avançat que totes les persones que presentin símptomes compatibles amb aquesta malaltia -tos seca, grip i malestar similar a la grip- i que en els últims 14 dies hagin estat a la Xina, Corea de Sud, Singapur, Iran o les quatre regions de el nord d’Itàlia -Lombardia, Vèneto, Piemont i Emília-Romagna- “han de considerar possible cas i s’han de posar en contacte amb el sistema sanitari per sotmetre a les proves de detecció de l’coronavirus”.

A més, el president ha assenyalat que aquest dimarts també es va decidir “analitzar els pacients amb simptomatologia respiratòria greu d’origen no identificat per detectar la possible presència d’aquest patogen”.

En aquest sentit, ha declarat que aquestes decisions s’han acordat “de manera alineat amb les indicacions que ens trasllada l’Organització Mundial de la Salut, el Centre Europeu per a la Prevenció i Detecció i el Comitè de Seguretat Sanitària de la Unió Europea”.

Així mateix, Puig ha manifestat que la Generalitat “continua mantenint una avaluació contínua de la situació a la Comunitat Valenciana, especialment a través de les direccions generals de Salut Pública i d’Assistència Sanitària i dels serveis d’Epidemiologia”.

Finalment, ha sol·licitat la col·laboració als mitjans de comunicació “perquè són fonamentals per a una democràcia avançada, per a la distribució d’informació veraç, així com per denunciar totes aquelles actuacions a través de mitjans no identificats que generen mentida news i informació distorsionada”.

Per la seua banda, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha indicat que qualsevol persona pot estar informada en tot moment a través del web de la Conselleria de Sanitat: http://www.san.gva.es/ coronavirus

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*