Ximo Puig subratlla la necessitat de mantenir la ‘prevenció’ i la ‘prudència’ i afirma que la Generalitat disposa de material sanitari suficient per als propers 6 mesos

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha subratllat la necessitat d’assumir una posició de “prevenció” des del conjunt de el sistema sanitari valencià i de mantenir la “màxima prudència” davant la situació de crisi originada per la pandèmia de COVID-19.

“És absolutament necessari tenir el material suficient perquè un possible rebrot o una situació de dificultat en els propers mesos tingui la resposta necessària”, ha afirmat el cap de el Consell, que ha assegurat que “entre el que tenim aquí, les compres que ja estan acordades i les que vénen en camí “, hi ha material sanitari per als propers 6 mesos.

El president ha fet aquestes declaracions als mitjans de comunicació després de la seva visita a el centre logístic de Fira València que alberga material sanitari adquirit per la Comunitat Valenciana per a la lluita contra el coronavirus. En aquesta visita el màxim responsable de el Govern autonòmic ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i la comissionada de la Presidència de la Generalitat per a la coordinació dels subministraments per fer front a la infecció per coronavirus, María José Mira.

El cap de l’Executiu valencià ha tingut paraules d’agraïment per al “esforç extraordinari” de les empreses valencianes de l’àmbit tecnològic i de l’àmbit tèxtil que han derivat la seva producció cap a “aquests productes bàsics” i ha remarcat la importància de “augmentar la compra de subministrament interior “i de treballar per desenvolupar una” indústria europea potent per donar resposta a eventualitats com aquesta “.

Així mateix, Puig ha reflexionat sobre les dificultats inicials per canalitzar el subministrament de material sanitari i, en aquest sentit, ha valorat la influència de la capacitat comercial de la Comunitat Valenciana i de “la internacionalització de la nostra economia”, per poder establir corredors en espais de compra “des dels primers dies” i ser “una de les primeres comunitats autònomes” amb el subministrament garantit.

Finalment el màxim responsable de Consell, ha agraït la bona disposició de Fira València, “des del primer moment”, per ubicar el magatzem logístic i la seva capacitat de resposta i la implicació dels seus treballadors i treballadores en una situació de “gran emergència”, i també ha tingut paraules de reconeixement a la feina feta per la comissionada de la Presidència de la Generalitat per a la coordinació dels subministraments, María José Mira, i per a la “generositat enorme” mostrada per les empreses de el sector de l’transport.

Reserva de material

En aquests moments, el Govern autonòmic disposa de la següent reserva de material entre l’emmagatzemat, el encarregat i el que està en camí: 102 milions de guants, 60 milions de màscares, 6 milions de bates, 3 milions de calces, 2 milions de gorres, 640.000 davantals i 610.000 bussos (equips EPI). A més, està prevista l’entrada de 3 milions de guants més aquest dijous.

L’aplec d’aquest material sanitari de protecció ha estat possible per via aèria, amb la contractació de 25 avions per part de la Generalitat, dos d’ells pendents per a la setmana i mitjans de juliol, en cadascun dels quals es portaran 100 respiradors invasius; per via marítima, que va arrencar la setmana passada amb l’arribada d’un vaixell. La connexió per mar transportarà en 8 vaixells, dels quals 5 ja estan en camí, al llarg d’aquest mes i el mes de juliol, un total de 40 contenidors. A aquests canals cal afegir les compres realitzades a empreses valencianes.

El president de la Generalitat ha elogiat la capacitat logística de magatzem de Fira València, que segons ha explicat “gestionen 4.000 comandes setmanals d’hospitals, centres de salut, residències i altres centres”.

Així, a través d’aquest canal, “se subministren cada setmana 2 milions de màscares, 5 milions de guants, 120.000 bates, 125.000 bussos de protecció, 30.000 ulleres de protecció i 20.000 litres de gel hidroalcohólico”, ha detallat el president.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*