Ximo Puig valora l’aposta de la Unió Musical de Llíria per “la igualtat, l’educació i la innovació”

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat ha inaugurat el Centre d’Innovació Musical de Llíria

Destaca que l’entitat és la més paritària de la Comunitat, l’única a disposar d’un centre integrat d’ensenyaments musicals i un exemple a seguir en l’ús de les noves tecnologies en l’educació musical

Ximo Puig també ha visitat la Banda Primitiva de Llíria amb motiu de la celebració del seu bicentenari

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha valorat l’aposta de la Unió Musical de Llíria per “la igualtat, l’educació i la innovació”, durant la inauguració del Centre d’Innovació Musical de Llíria.

Durant la seva intervenció, Ximo Puig ha assegurat que aquesta aposta ha convertit a la societat musical edetana en la més paritària de la Comunitat Valenciana i la primera amb una dona com a presidenta en la història musical de la ciutat. Així mateix ha destacat que també s’ha situat com l’única entitat valenciana a disposar d’un dels deu centres integrats d’ensenyaments musicals que existeixen a Espanya, i un exemple a seguir en l’ús de les noves tecnologies en l’educació musical.

El cap del Consell ha destacat que la Comunitat Valenciana és una “terra de música” i la ciutat de Llíria una de les seves “capitals”. En aquest sentit, ha explicat que la Comunitat compta amb més societats musicals que municipis, en concret 550, i s’ha referit a la tradició musical de la capital del Camp de Túria, situada entre les ciutats europees amb major nombre de músics per habitant.

De la mateixa manera, ha assegurat que actualment més de 1.400 *edetanos es dediquen professionalment a la música fora d’Espanya, la qual cosa sumat als nombrosos premis i al gran prestigi de les dues entitats musicals d’aquesta ciutat li han fet mereixedora del reconeixement com a Ciutat Creativa de la Música per part de la Unesco, únicament compartit a Espanya per Sevilla.

A més, ha assenyalat que la Va unir ha contribuït a la “socialització i a la democratització de la cultura” i ha qualificat l’entitat musical de “constructors de la identitat i la cohesió” de Llíria a través de “la formació, el respecte, la inclusió, la convivència i la igualtat”.

El president de la Generalitat també ha visitat la seu de la Banda Primitiva de Llíria amb motiu de la celebració del seu bicentenari, efemèride ocorreguda en 2019 però que no va poder celebrar-se a causa de la pandèmia de COVID-19.

La Banda Primitiva constitueix la banda civil més antiga d’Espanya i un referent internacional de la música de banda. Fundada en 1819 pel franciscà fra Pari Antoni, al llarg de la seva història ha aconseguit innombrables premis internacionals i és l’única banda que ha aconseguit conquistar el primer premi del Certamen Internacional de Bandes de Música de València en tres segles diferents.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*