Divalterra finalitza a Ayora les presentacions comarcals del Pacte de les Alcaldies

L'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha coordinat les dotze presentacions al llarg del territori de la província.
L'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha coordinat les dotze presentacions al llarg del territori de la província.

Post també disponible en: Valencià

L'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha coordinat les dotze presentacions al llarg del territori de la província.
L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha coordinat les dotze presentacions al llarg del territori de la província.

L’empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, ha finalitzat a Ayora el cicle de jornades formatives dirigides a responsables municipals per a explicar les claus del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, en un acte presentat per la gerent, Agustina Brines i l’alcalde José Vicente Anaya.

Amb aquesta trobada han estat dotze les jornades tècniques que han tingut lloc a les diferents comarques de la província de València, i que han estat coordinades per l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València.

Així, el diputat Josep Bort destaca “el gran acolliment que ha tingut aquesta iniciativa europea, de la qual la Diputació és coordinadora territorial, com demostra el fet que s’hagen adherit a la mateixa 222 municipis que s’han compromés a reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de 2030”.

En aquest sentit, Bort assenyala que “la lluita contra el canvi climàtic s’està lliurant ja, no parlem de previsions; i són les entitats locals les que han de liderar les accions per mitigar els efectes que ja estem sofrint i evitar els que estan encara per vindre”. “Per això –conclou– és important fer-los arribar tota la informació i les eines necessàries perquè es complisquen els compromisos que implica l’adhesió al Pacte”.

D’altra banda, la gerent Agustina Brines incideix en que aquesta lluita «és cosa de tots» i que «la suma de moltes xicotetes accions serà la que aconseguirà la força necessària per a lluitar contra aquest repte».

Primeres accions

En les jornades comarcals, personal tècnic de l’Àrea de Medi Ambient de Divalterra expliquen a alcaldes, alcaldesses i tècnics municipals dels municipis, les claus del Pacte i les primeres accions a realitzar per a l’elaboració dels diferents documents que comporta aquesta iniciativa.

En una primera fase, es recopilaran en cada població les dades referents als consums d’energia al municipi, que permetran l’elaboració de l’Inventari d’Emissions de Referència (IER).

En l’IER s’avaluen els consums d’electricitat i combustible, tant del sector municipal —instal·lacions públiques, enllumenat, flota municipal i transport públic— com del no municipal —instal.lacions i equipaments del sector terciari, edificis residencials i transport privat i comercial— a fi d’establir mesures que permeten reduir consums d’energia i promoure un nou model energètic als municipis de la província de València.

En una segona fase es realitzarà l’estudi d’Avaluació de Riscos i Vulnerabilitats de cada municipi per reduir els possibles danys derivats del canvi climàtic sobre població i infraestructures. De manera paral.lela, es proposarà un conjunt de mesures, concretes i adaptades a cada municipi, per reduir el consum d’energia i implantar noves pràctiques dirigides a mitigar els efectes del canvi climàtic.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*