Els alumnes de Mirande visitaran l’Eliana del 19 al 24 de maig, dins del Programa d’Intercanvi 2017

Són més de 25 anys els que han servit per a agermanar i estrényer els llaços entre l'Eliana i Mirande.
Són més de 25 anys els que han servit per a agermanar i estrényer els llaços entre l'Eliana i Mirande.
Són més de 25 anys els que han servit per a agermanar i estrényer els llaços entre l'Eliana i Mirande.
Són més de 25 anys els que han servit per a agermanar i estrényer els llaços entre l’Eliana i Mirande.

Va arribar a l’Eliana un grup d’alumnes francesos de Mirande (municipi agermanat amb el nostre). Si durant el mes de març van ser alumnes de l’IES l’Eliana els qui van visitar aquesta localitat de la regió ‘Pirineus Mitjans’, són ara els estudiants francesos del Collège de l’Astarac els qui seran acollits en cases de l’Eliana.

Són més de 25 anys els que han servit per a agermanar i estrényer els llaços entre l’Eliana i Mirande. Tots dos municipis han participat en programes d’intercanvi d’alumnes, amb l’objectiu de conéixer altres regions del món i viure durant uns dies en un entorn diferent del propi.

Al març, van anar 47 estudiants de l’IES l’Eliana els qui es van desplaçar a la regió francesa ‘Pirineus Mitjans’, on l’economia es basa en l’agricultura i la ramaderia. Ara són 52 alumnes de Mirande (junt els professors Céline, Florence, Yannick, Lucie i Frank) els qui acudeixen a la nostra localitat, per a visitar diferents espais rellevants de la localitat, així com de la ciutat de València i altres municipis d’interés històric.

El programa previst per a acollir a l’expedició francesa inclou una benvinguda (després de la seua arribada avui, a les 19:00 hores). L’endemà es visitarà València (Torres dels Serrans, Plaça de la Verge, Catedral, Plaça Redona, Mercat Central, Llotja i Ajuntament. A la nit, hi haurà un ‘Sopar de Germanor’ en la qual participaran les famílies d’acolliment, professors, membres de l’Associació d’Agermanament entre l’Eliana i Mirande d’ambdues localitats i representants de l’Ajuntament de l’Eliana.

El diumenge, 21 de maig, els estudiants francesos passaran el dia amb la família que els acull; el dilluns es visitarà l’Albufera (amb un passeig amb barca); el dimarts, 22 de maig, s’acudirà al teatre de Sagunt i es visitaran les coves de San José, situades en la Vall d’Uixò (en la província de Castelló).

El dimecres finalitzarà la visita dels estudiants francesos, que partiran de retorn a França a les 8:30 del matí. Serà llavors quan es done per conclòs el ‘Programa d’Intercanvi 2017’ entre tots dos municipis.

Des de l’Associació d’Agermanament entre l’Eliana i Mirande es destaca la importància d’aquestes trobades: «L’experiència d’anys anteriors ens diu que aquesta vivència resulta molt grata i enriquidora per a les persones que participen en ella, arribant-se a establir una relació que es manté a través dels anys», explica la presidenta d’aquesta associació, Carmen Román.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*