La Pobla de Vallbona aprova 27.500 euros en subvencions a la mobilitat dels estudiants

La Regidora d’Educació de La pobla de Vallbona, Regina Llavata.
La Regidora d’Educació de La pobla de Vallbona, Regina Llavata.
La Regidora d’Educació de La pobla de Vallbona, Regina Llavata.
La Regidora d’Educació de La pobla de Vallbona, Regina Llavata.

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona subvencionarà amb 27.500 euros el transport a aquells estudiants d’educació no obligatòria que hagen d’acudir a un centre fora del municipi. En concret estes ajudes a la mobilitat van destinades a alumnes universitaris, de batxiller i altres cicles formatius de grau mitjà o superior fora del terme municipal que no tenen oferta formativa a la Pobla de Vallbona respecte als seus estudis. La formació ha d’estar homologada pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport durant el curs 2016 i 2017.

La subvenció va destinada a persones empadronades en la Pobla de Vallbona i que hagen estat matriculats durant el present curs. A més, han de complir un mínim de requisits acadèmics. En el cas dels alumnes universitaris hauran de tindre aprovat el 50 per cent dels crèdits matriculats. Els estudiats de batxiller, cicles formatius i Formació Professional Bàsica han d’haver superat com a mínim el 80 per cent de les assignatures.

La concessió de les ajudes tindrà en compte principalment els criteris social. En este sentit es un posa límit de renda familiar en funció del nombre de membres que la componen. A partir d’ací es puntuarà en funció de la renda per càpita, la distància entre el domicili familiar i el centre escolar i determinades circumstàncies socio-familiars com les situacions de desocupació, refugiats polítics, les famílies monoparentals, etc.

La subvenció serà d’un màxim de 200 euros per alumne. La quantia s’obtindrà de dividir l’import total de la subvenció, 27.500 euros, pel nombre total de punts obtinguts per totes les sol·licituds presentades. A més, estes ajudes són compatibles amb altres subvencions i beques concedides per qualsevol administració per a esta finalitat.

La Regidora d’Educació, Regina Llavata, ha manifestat que l’objectiu de les ajudes és donar suport a aquells alumnes que més despeses tenen a l’haver d’estudiar fora del municipi. Llavata ha afegit que a més es complix amb «el compromís d’ajudar a les famílies que més ho necessiten i per això hem introduït criteris de renda i les circumstàncies socio-familiar entre d’altres. Volem que estos factors no siguen un impediment per a que cap persona puga estudiar allò que vol». En esta línia ha destacat que són precisament els alumnes que estudien fora per no tindre oferta educativa al municipi els que han d’assumir unes majors despeses i des de l’Ajuntament volem evitar esta situació.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*