La Pobla de Vallbona celebra per primera vegada el 9 d’Octubre

La Pobla recrea la seua història el 9 d'Octubre.
La Pobla recrea la seua història el 9 d'Octubre.
La Pobla recrea la seua història el 9 d'Octubre.
La Pobla recrea la seua història el 9 d'Octubre.

La Gran Desfilada de Pere I va ser l’acte central d’un cap de setmana en què per primera vegada la Pobla commemora el 9 d’Octubre. Una gran cercavila cívica que va recórrer el Poble i en la qual van participar les autoritats, les agrupacions falleres i festeres i una àmplia representació de les associacions locals i que va comptar amb una gran assistència ciutadana. Entre els convidats la banda de Bombos i tambors de Sant Mateu de Castelló.

En representació de tots, els encarregats de portar la Senyera en esta primera edició han estat el director de la Corporació Musical, Sebastià Llopis; del món de l’ensenyament, la professora, Fidela Rodríguez i en l’esportiu el pilot de motociclisme Jorge Navarro.

Una jornada per reivindicar-se com a poble amb la lectura de la Carta Pobla que el 1382 donava este dret als seus habitants, però també per reclamar el finançament i les infraestructures que la comunitat mereix. L’Alcalde, Josep Vicent Garcia, va llegir el manifest qualificant «d’injust el sistema de repartiment fiscal que patim els valencians, on se’ns discrimina en el nostre finançament, molt per davall de la mitjana» i va demanar inversions al corredor mediterrani.

La Pobla ha celebrat el 9 d’Octubre amb un cap de setmana de recreacions històriques. El carrer de Colon s’ha traslladat a l’edat mitjana amb un campament fidedigne amb l’època, estendards i una ambientació pròpia de l’època del segle XIII. Centenars de veïns han pogut gaudir durant els dos dies de justes, tàctiques de guerra de cavalleria, desfilades i exhibicions de tir amb arc, tot seguint un criteri de fidelitat històrica.

També s’han pogut visitar exposicions d’oficis antics com l’agricultura, l’apicultura a l’edat mitjana i armer medieval amb cascos, espases, ballestes i malles. Per als menuts, s’han fet tallers de jocs tradicionals, manualitats com fer la una corona medieval, contacontes i nomenament de cavallers.

Amb esta celebració la Pobla se suma per primera vegada als actes del 9 d’Octubre amb un ampli programa d’activitats lúdiques i culturals que ha servit per a recrear la història amb la recreació de diferents passatges. Unes 5.000 persones han assistit a les celebracions del 9 d’Octubre, tot un èxit de participació de veïns de la localitat i la resta de municipis que ha permés convertir el municipi en un punt d’atracció turística durant el cap de setmana.

 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*