Les subvencions municipals centren el ple de setembre celebrat a Vilamarxant

Es van aprovar subvencions a l’Associació de Comerciants i a la Comunitat de Regants.
Es van aprovar subvencions a l’Associació de Comerciants i a la Comunitat de Regants.
Es van aprovar subvencions a l’Associació de Comerciants i a la Comunitat de Regants.
Es van aprovar subvencions a l’Associació de Comerciants i a la Comunitat de Regants.

Es van aprovar subvencions a l’Associació de Comerciants i a la Comunitat de Regants, així com una proposta per regular les ajudes municipals que atorgue l’Ajuntament. També van eixir endavant la contractació d’obres per al cementeri i una moció del Grup Municipal Popular sobre el plurilingüisme.

Anit va celebrar-se el ple del mes de setembre en què es van tractar diferents punts relatius a subvencions municipals. En primer lloc, es va aprovar per unanimitat la concessió d’una ajuda màxima de 3.000 euros a l’Associació de Comerciants de Vilamarxant per a actuacions de difusió i promoció del comerç local en 2017.

El punt va ser explicat pel regidor de Comerç, Eliseo Sanz. En resposta a una pregunta del portaveu de Vilamarxant Junts Podem, Salvador Bonet, el regidor va aclarir que totes les actuacions que reben les ajudes municipals hauran d’estar degudament justificades i que l’associació té fins al 31 de gener de 2018 per aportar la documentació necessària.

En segon lloc, va eixir endavant una altra subvenció nominativa, de 2.000 euros com a despesa màxima, per a la Comunitat de Regants de la Séquia Major per rebre assistència jurídica en un procés judicial. Eliseo Sanz, regidor d’Agricultura, va explicar que “es tracta d’una de les entitats deganes del municipi i tradicionalment ha sigut i és un dels motors econòmics del poble”. L’ajuda està destinada a la assistència lletrada en un litigi originat en 2011, quan el servei d’aigua va estar interromput durant uns 20 dies per una causa de força major, com va ser la ruptura de la séquia.

Eliseo Sanz també va explicar que “en cap cas, la subvenció té caràcter indemnitzatori i que simplement és una ajuda a la despesa per assistència jurídica”. Per la seua part, l’alcalde Jesús Montesinos va puntualitzar que la intenció de l’Ajuntament és diferenciar clarament la gestió de la Comunitat de Regants, que és una entitat autònoma, de l’administració municipal. Amb tot, afegia que “des de l’Ajuntament intentem donar-los el suport que necessiten perquè milloren en temes administratius i de gestió i que puguen, d’esta forma, optimitzar millor els recursos dels que disposen”.

Des del Partit Popular van assenyalar que ells veien la iniciativa com una ajuda al sector i, per això, el seu vot va ser favorable. La subvenció va estar aprovada amb l’únic vot en contra del representant de Podem.

Bases generals per atorgar subvencions

El tercer punt tractava sobre la proposta d’una ordenança general de subvencions municipals. És una normativa que pretén impulsar l’equip de govern per determinar els criteris bàsics per a totes les subvencions concedides per l’Ajuntament. Segons va explicar el primer tinent d’alcalde, Voro Golfe, «es tracta de passar d’un sistema de concessió majoritàriament nominatiu a un sistema on es prioritze la concurrència competitiva, amb criteris objectius per al repartiment de les ajudes». L’elaboració d’esta ordenança ha estat també recomanada pels tècnics municipals, atenent a les dimensions del municipi.

Diferents membres de la corporació municipal es van reunir, ahir de matí, per modificar alguns termes i millorar el text quant a llenguatge inclusiu i igualitari. Entre tots es va arribar a una proposta consensuada que, finalment, no va poder ser portada a la sessió plenària per una qüestió formal de terminis de presentación, d’acord amb el reglament orgànic municipal. Finalment es va votar el text inicial, que va eixir endavant amb els vots a favor de l’equip de govern i en contra del Grup Municipal Popular i de Podem.

Ara l’ordenança es publicarà al Butlletí Oficial de la Província, i hi haurà 30 dies per presentar al·legacions, moment en què es podran incorporar els canvis consensuats per aconseguir un text que satisfaga a totes les forces polítiques locals.

Obres al cementeri municipal

Gràcies a l’estalvi aconseguit en les licitacions de les obres corresponents als Plans d’Obres i Serveis de la Diputació de València (PPOS) del 2016, s’ha pogut destinar un pressupost de 42.000  euros per a dur a terme les obres de substitució de la coberta i nous banys al cementeri municipa, una actuació aprovada ahir per unanimitat.

Les obres que han generat eixe romanent són la renovació de la xarxa sanejament de diferents carrers, la reparació de la façana i la coberta de l’edifici de l’Ajuntament i la millora de l’asfaltat de diferents vies del casc urbà.

L’últim punt de l’ordre del dia va ser una moció presentada pel Grup Municipal Popular sobre el Plurilingüisme. El portaveu, Ciro Ferrer, va explicar que en ella demanen “instar al Consell a que derogue el decret del plurilingüisme i aplicar el model del 2012, fins que hi haja una sentència definitiva sobre el decret elaborat pel Govern Valencià”. La moció va ser aprovada amb els vots de PP i dels regidors no adscrits i l’oposició de Compromís, PSPV i Podem.

Precs i preguntes

En l’apartat de precs i preguntes, Salvador Bonet va suggerir que es prenga alguna mesura per senyalitzar el desnivell que hi ha, just davant de l’edifici nou de l’Ajuntament, entre la carretera i el terreny de propietat privada que s’empra com aparcament. En la seua resposta, Jesús Montesinos va dir “que els tècnics ho valoraran i determinaran si és necessari fer alguna actuació al respecte».

Des del Grup Municipal Popular, Ciro Ferrer va preguntar pel procés de contractació del servei de comunicació municipal amb l’empresa La Veu. La regidora de Comunicació, Amparo García, va argumentar “que es tracta d’una contractació amb una empresa que oferia unes condicions que s’adaptaven a la necessitat comunicativa local i que es tracta d’un contracte menor i totalment legal”. Per la seua banda, Jesús Montesinos va comunicar el compromís de que “la informació que es transmeta des d’este departament no serà partidista ni interessada i que simplement es comunicarà l’activitat diària de l’Ajuntament de Vilamarxant de la forma més objectiva possible”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*