L’oposició de La Pobla de Vallbona denuncia irregularitats i opacitat en les obres al camp de tir

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona (PSPV, Compromís, CUPO i EU) han denunciat les irregularitats comeses a les obres que s’estan efectuant a la partida municipal del Safareig.
Alertats pels veïns davant l’envergadura i la anormalitat dels moviments que s’estaven produint en la zona, els grups de l’oposició preguntaren divendres passat als tècnics d’urbanisme de l’Ajuntament què s’estava fent exactament en dita partida. Els tècnics, que mostraren una evident sorpresa, asseguraren que no sabien res del tema i que s’obriria un expedient.
La zona, que està al costat d’un catxirulo restaurat i protegit, és propietat municipal i està catalogada com a ús docent i residencial. A més, es troba molt a prop de l’abocador clausurat fa anys dins la zona de recuperació ambiental.
Els treballs són d’una magnitud considerable i visibles des de la carretera, per això resulta qüestionable per a l’oposició que des de l’Ajuntament no sé sàpiga res d’unes obres que coneix amb disgust mig poble. Les operacions consisteixen en l’obertura de nous camins i el tancament d’altres, el moviment de terres, l’alçament de llindars i de cavallons, el llançament d’escombrera i la tala d’arbres de diferents espècies. A més, l’operació que més ha cridat l’atenció dels veïns i dels regidors de l’oposició, que s’han acostat en diverses ocasions a observar les obres, ha sigut la col·locació de múltiples tuberies de uns 3 m d’alçària farcides també d’escombrera, juntament amb uns tubs negres la utilitat dels quals es desconeix-
Les restes de materials d’obra abocades en els terrenys municipals han format muntanyes considerables d’escombrera que provoquen un impacte visual i ambiental molt negatiu.
Qualsevol obra que s’encete necessita de l’obertura del preceptiu expedient d’inici d’obres, que no existeix en el cas de les operacions que s’estan efectuant de forma absolutament irregular en dita zona, tal i com han confirmat als grups de l’oposició els tècnics municipals. Per als regidors de PSPV, Compromís, CUPO i EU, si l’Ajuntament -que té la responsabilitat de vetllar pels interessos i patrimoni de tots- no sap res i el responsable és una tercera persona, s’ha d’investigar qui és i demanar responsabilitats legals i sancionar com calga. Però dilluns, el departament de medi ambient seguia sense tindre cap informació i l’expedient d’investigació i sanció continuava sense obrir-se.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*