Riba-Roja commemora els 30 anys de l’aprovació de la llei d’ús i ensenyament del valencià

Foto de l'acte que va reunir a nombrós públic. tc.c

Foto de l'acte que va reunir a nombrós públic. tc.c
El col·legi Cervantes de Riba-roja de Túria va acollir ahir dijous un acte de commemoració pels 30 anys de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià organitzat pels socialistes valencians. La xerrada va reunir un nombrós públic que va omplir la sala habilitada del centre educatiu per conèixer de primera mà les opinions dels participants al voltant de la situació del valencià a la nostra societat.

A l’acte va participar Ciprià Ciscar, conseller d’Educació durant el govern autonòmic socialista que va aprovar l’esmentada llei; Miquel Soler, secretari d’Educació del PSPV; Carmelina Pla, responsable de Política Lingüística del PSPV; Enrique Facundo, director del col·legi Cervantes l’any de l’aprovació de la llei; i Júlia Villaescusa, actual directora del col·legi Mas d’Escoto de Riba-roja. Va moderar la taula Imm Navarro, tècnica en promoció linüística i se’n va encarregar de la introducció Robert Raga, secretari general del PSPV de Riba-roja de Túria.

L’ex conseller Ciprià Ciscar va remarcar la importància que al seu moment va tindre l’aprovació de la llei d’ús i ensenyament del valencià al llarg d’estos anys tot i que va alertar del perill qeu pot tindre en un futur les polítiques impulsades pel Partit Popular.

El secretari general dels socialistes de Riba-roja, Robert Raga, va parlar sobre la importància de fomentar el valencià a tots els usos i ambits socials possibles «com una de les millors formes de mantindre els nostres arrels com a poble per a les futures generacions».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*