La Mancomunitat de l’Interior Terra de vi es reunix amb el Consorci València Interior per a abordar la gestió dels residus en els seus municipis

La Mancomunidad del Interior Tierra de vino se reúne con el Consorcio Valencia Interior para abordar la gestión de los residuos en sus municipios.
La Mancomunidad del Interior Tierra de vino se reúne con el Consorcio Valencia Interior para abordar la gestión de los residuos en sus municipios.

Post també disponible en: Castellano

L’entitat planteja el compostatge domèstic i comunitari com a ferramenta per a poder arribar als objectius que marca la UE i el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana

Representants dels municipis membres de la Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi van rebre a principis de setmana la visita d’el president de el Consorci València Interior i alcalde de Riba-roja d’el Túria, Robert Raga, i el gerent de l’entitat, Àngel Rodríguez. El CVI va plantejar la possibilitat que els municipis s’acullen a el projecte de compostatge domèstic i comunitari, buscant satisfer els objectius que marca el Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana.
La recollida selectiva dels bioresidus és una qüestió obligatòria a l’hora de complir amb les xifres que marca el citat pla (PIR CV), que indica que s’ha de reciclar el 50% dels residus domèstics a 2020.
“Per arribar a aquests números, com bé sabeu, és necessària la recollida selectiva de la matèria orgànica per a això es requereix una planificació ordenada de la gestió dels residus en els vostres plans locals de residus” van assenyalar els responsables de l’CVI, que van afegir que amb la correcta gestió de les restes de poda i la introducció de la gestió separada dels bioresidus “es poden arribar a aquestes xifres d’una manera molt eficient”.
Durant la trobada es va abordar també la problemàtica que tenen els municipis pel que fa a la recollida separada d’envasos lleugers i paper-cartró. Aquest servei, encomanat a l’CVI pels seus ajuntaments el 2010 i finançat per Ecoembes, és l’activitat que genera més problemes per als veïns a l’resultar insuficient, la qual cosa motiva queixes per part d’ajuntaments i ciutadania.

Cal destacar que la majoria dels municipis mancomunats compten amb diferents pedanies que, pel nombre de població, ni tan sols tenen contenidors per a la recollida selectiva d’aquests materials. Per això, els representants municipals van proposar també que, en lloc d’assignar el nombre de contenidors per nombre d’habitants, aquests es reparteixen d’acord a nuclis poblacionals.
Amb la reunió celebrada a Utiel, el CVI va tancar la ronda de reunions que ha anat mantenint amb diferents mancomunitats des de mitjans de gener, abordant diferents qüestions relatives a la gestió dels residus.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*