48 persones en perill d’exclusió social han trobat treball ja a través del programa Reinicia’t de la Diputació de València

Emili Altur i Carlos Fernández Bielsa.
Emili Altur i Carlos Fernández Bielsa.
Emili Altur i Carlos Fernández Bielsa.
Emili Altur i Carlos Fernández Bielsa.

El Pla d’Ocupació Reinicia’t dirigit a persones majors de 30 anys en perill d’exclusió social comença a donar els seus primers fruits amb 48 insercions laborals aconseguides en tres mesos.

Aquest programa d’actuació, promogut per Divalterra en coordinació amb l’àrea de Cooperació Municipal de la Diputació, va començar el passat mes d’octubre i es desenvoluparà fins a mitjan maig de 2018.

Fins al moment, Reinicia’t ha atés a 460 persones de l’Horta Sud i València procedents de 25 països, en la seua majoria persones majors de 45 anys amb més de cinc anys en situació de desocupació. Un 10% dels participants tenen alguna discapacitat, i també s’ha registrat un elevat percentatge de beneficiaris que componen famílies monoparentals.

Reinicia’t, programa que parteix del conveni signat entre Divalterra, l’Ajuntament de València i la Mancomunitat de l’Horta Sud, ofereix itineraris personalitzats que inclouen tot el procés de cerca d’ocupació: detecció de les capacitats, creació d’un currículum, consells per a preparar entrevistes de treball, i accés a eines informàtiques per a la cerca d’ocupació, entre altres aspectes.

El diputat responsable de Promoció Econòmica de Divalterra, Emili Altur, afirma que “els programes de foment d’ocupació són un dels pilars sobre els quals s’ha d’assentar la política de promoció econòmica de la Diputació, cosa que adquireix encara major valor si el públic als quals van dirigits són col.lectius que pateixen majors dificultats per a trobar un lloc de treball”.

Els gerents de Divalterra, Agustina Brines i Xavier Simón, apunten que “l’objectiu de Reinicia’t, és que com a mínim el 50 per cent la totalitat de persones a les quals es dirigeix aquest pla acaben integrades en el mercat laboral amb un mínim de garanties”.

En aquest sentit han subratllat que “el programa encara es troba en la seua fase inicial, i ja està donant molt bons resultats”. Així mateix, recorden que Reinicia’t reuneix dos aspectes claus: “l’impuls local dels municipis i treballar per les persones a través dels ajuntaments”.

Reinicia’t

El programa aposta per un model de seguiment personalitzat per als demandants d’ocupació mitjançant la creació de 500 itineraris d’inserció laboral, dels quals 250 pertanyeran a la ciutat de València i 250 als municipis integrats en la Mancomunitat.

Aquest pla d’ocupació compta amb un pressupost global de 500.000 euros, dels quals 300.000 són a càrrec de Divalterra, i tant Ajuntament de València com la Mancomunitat de l’Horta Sud aporten 100.000 euros cada entitat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo no será publicada.


*