38 nadadors i nadadores sumen 57.150 metres en el «12 hores de natació» de Xest

47.150 metres a nade en 12 hores.
47.150 metres a nade en 12 hores.
47.150 metres a nade en 12 hores.
47.150 metres a nade en 12 hores.

Divendres passat, 27 de juliol, coincidint a fi dels cursos de natació que s’oferixen a l’estiu en les piscines del poliesportiu municipal, es va celebrar el segon «12 Hores de natació» organitzat des de les Escoles Esportives Municipals de Xest.

«Este esdeveniment porta realitzant-se diversos anys, però abans es feien 24 hores de relleus; des de l’any passat va passar a organitzar-se des de les EDM i es va reduir el temps a 12 horas», declarava el regidor d’Esports, Francisco Llorens. «Además, també és el segon estiu que des de les EDM programem cursos de natació i d’aquafitness per a totes les edats i continuarem treballant per a es puga continuar practicant esta disciplina esportiva en Xest».
 47.150 metres a nade en 12 hores
«En esta edició hem comptat amb 38 nadadors i nadadores que han anat fent relleus d’un mínim de 30 minuts per a complir les 12 hores contínues d’esport, des de les 10 a les 22 horas», explicava Elena Millán, monitora de natació.

A l’acabar el seu temps en l’aigua, cada participant anotava el seu nom i la distància recorreguda per a, al finalitzar, sumar tots els metres. «Yo he fet 1.200 metros», comentava Javier Torres, nadador de Cheste. «Me vaig apuntar al curs de natació este estiu i és la primera vegada que participe en el 12 hores; l’experiència ha sigut molt bona i segur que repito»

En total es van realitzar 57.150 metres i, tal com explicaven des de l’organització, les persones que participaven podien nadar en l’estil i velocitat que preferiren. «Lo important és que sempre hi haja algú en l’aigua practicant natació durant les 12 hores; inclús es podien compartir torns amb els amics i en familia», apuntava Millán. «Los primers a llançar-se a l’aigua van ser un xiquet i tres adults: Jesús Escamilla, de 10 anys, que va fer 1.000. metres; Ignacio Aguado, amb 1.300 metres; Ramona, amb 850 metres i Jovi Belinchón, que va nadar 3.500 metres en una hora».

Daniel Huercio i Ignacio Txeca van ser els nadadors que més metres van realitzar, sumant 3.700 i 3.800 metres, respectivament, a este 12 hores de natació. Va tancar la jornada Elena Millán, amb 1.200 metres.

Paral·lelament al 12 hores de natació es van organitzar jocs aquàtics per a xiquets i xiquetes, que també es podien disfrutar en família, i al finalitzar l’esdeveniment, igual que en anys anteriors, es va celebrar un sopar en el poliesportiu. «Todo ha funcionat molt bé i esperem que en la pròxima edició s’anime encara més gent a participar, ja que és una activitat oberta a tota la población», concloïa Millán.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*