Adapt@+t i les entitats signants del ATEDL projecten les noves línies d’actuació en matèria d’ocupació, emprenedoria i desenvolupament local 2025-26 

Post també disponible en: Castellano

L’equip tècnic del Projecte d’ocupació, emprenedoria i desenvolupament local Adapt@+t ha presentat el balanç de resultats de les actuacions realitzades durant el primer trimestre de 2024, en les línies transversals recollides en l’Acord Territorial d’Ús de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi.

L’equip tècnic del Projecte d’ocupació, emprenedoria i desenvolupament Local Adapt@+t ha mantingut, hui dimarts, una reunió amb les entitats signants de l’Acord Territorial en matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local (ATEDL) de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi (MITV), per a realitzar balanç dels resultats i accions desenvolupades durant el primer trimestre de 2024.
La trobada ha servit per a prendre perspectiva de les accions realitzades durant el primer trimestre de 2024, en els eixos transversals que el projecte treballa per al desenvolupament territorial: ocupació, emprenedoria, comerç, agricultura, turisme i comunicació. 
Amb aquest balanç, l’equip tècnic i les entitats signants treballen ara en la projecció de les accions per a l’exercici 2025/2026. La reunió ha servit com a punt de trobada per a la posada en comú d’idees i projectes que responen a necessitats reals i prioritàries a la comarca. En aquesta línia, l’apoderament de la dona rural, el treball en xarxa i la cohesió territorial són els eixos prioritaris en els quals treballar. 

Adapt@+t fa balanç del primer trimestre de 2024

En el camp de l’orientació laboral, Adapt@+t ha continuat desenvolupant l’acompanyament integral individualitzat i intensiu a persones en cerca activa d’ocupació, així com la intermediació laboral a mesura. En aquest sentit, s’ha destacat la posada en marxa del programa “Circuit d’Ocupació”, el servei d’orientació laboral i de coaching, per a fomentar l’ocupació i l’emprenedoria entre l’alumnat dels centres d’educació secundària de la comarca.
En relació a l’àrea de foment de l’emprenedoria, cal destacar que les sessions, tant individuals com grupals de motivació i acompanyament a la persona emprenedora, han permés un total d’11 projectes empresarials estiguen en el procés de creació, dels quals el 72% estan liderats per dones. 
En el cas del Turisme, s’han avançat detalls de la pròxima edició del Terra Boval Fest, un esdeveniment cultural multidisciplinari que serveix de catalitzador de públic i de desenvolupament d’un territori: l’objectiu estratègic és que a través de l’experiència, la integració i la participació el públic assistent es convertisca en prescriptor de tota una regió i, any rere any, atraga a nous assistents conquistant la seua atenció cap a Terra Boval i el festival.
Així mateix, en l’àrea de Turisme cal destacar que Adapt@+t segueix amb el desenvolupament de les accions contemplades dins del Pla de Dinamització i Governança Turística i el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD). Entre les accions desenvolupades en aquest primer trimestre de l’any cal assenyalar la instal·lació de miradors astronòmics i pantalles d’informació turística 24 hores en els nou municipis de la comarca, l’emplaçament de 25 córners de producte en establiments turístics adherits a la marca Terra Boval, així com l’inici d’un estudi per a fomentar la mobilitat sostenible a la comarca.
Respecte a l’àrea de Comunicació, com a eix transversal a totes les accions del projecte, l’equip tècnic de Adapt@+t continua treballant en la sensibilització i participació a través de campanyes en els eixos d’agricultura, comerç, desenvolupament territorial i turisme. En aquest sentit, les accions de comunicació han posat un especial esforç a impulsar la notorietat de la marca Terra Boval, gràcies a la posada en marxa durant aquest primer trimestre de l’any del Pla de Màrqueting i Comunicació en el marc del PSTD.
Adapt@+t, projecte d’Ocupació, Emprenedoria, Economia social i Desenvolupament local, va nàixer dins del pla AVALEM TERRITORI gràcies a l’Acord Territorial en Matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local de la MITV promogut des de LABORA. L’àmbit d’execució del mateix està circumscrit al territori de les dènou entitats signants de l’Acord Territorial en matèria d’Ocupació i Desenvolupament Local de la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi, totes elles pertanyents als nou municipis que componen la comarca: Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Xera, Fuenterrobles, Requena, Sinarques, Utiel, Venta del Moro i Villargordo del Cabriel.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*