Álex Gambín, becari Pedro Marco 2020, conclou el seu mural al Pati del Mercat de Requena

Post també disponible en: Castellano

A més de l’exposició “Memòria d’un lloc concret”, el becari aporta a la ciutat un mural homenatge als músics requenenses

Durant aquests dies de març es pot admirar i gaudir a Requena de l’exhibició dels treballs que conclouen la 24 edició de la Beca Pedro Marco, iniciativa del requenense que li dóna nom i que compte, a més del suport de l’Ajuntament de la localitat, amb la inestimable col·laboració de la Facultat de Belles arts de la Universitat Politècnica de València.
Es tracta de l’exposició que, sota el títol “Memòria d’un lloc concret”, mostra la concreció del projecte artístic que Álex Gambín va presentar per a desenvolupar a Requena durant el mes d’estada a la casa-estudie de Pedro Marco en La Vila el mes d’octubre passat.
En aquesta última edició, en comptar com a becari amb el jove però reconegut muralista Álex Gambín, a l’exposició dels treballs realitzats durant la seua estada a Requena, l’artista ha volgut sumar el regal a la ciutat d’un mural que homenatja els músics *requenenses, i que es va executar durant tres dies de la setmana passada.
El citat mural reprodueix una fotografia de començaments del segle XX que representa una ronda de majos en el carreró de Paniagua del barri de la Vila, ancestral tradició primaveral que consisteix a rondar a les mosses de la ciutat per a aparellar-les amb els mossos i així animar-los al festeig.
En ella s’aprecien les figures dels músics de corda i de vent habituals en aquestes formacions tradicionals i que encara es reconeixen i recorden en la memòria de molts requenenses.
El mural es localitza al Pati del Mercat, lloc que, a més d’acollir les parades de fruites i verdures del mercat ambulant que se cita setmanalment en aquest emplaçament, reuneix el seu voltant una part important de les seus de l’activitat cultural associativa de la ciutat, com són, per exemple, la pròpia sala municipal d’exposicions, la biblioteca pública, l’aulari i sala d’actes del Feliciano Antonio Yeves, l’edifici de la Societat Musical Santa Cecilia i, més recentment, els espais de la CAT Raval Teatre, l’Escola-Rondalla i l’Orquestra Filharmònica. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*