AMAC i el CSN signen un acord de col·laboració per millorar la informació sobre assumptes nuclears a la població

Post també disponible en: Castellano

El president de l’Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears (AMAC), Juan Pedro Sánchez Yebra, i el president de el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Josep Maria Serena i Sender, han subscrit aquest divendres un acord marc de col·laboració per millorar la informació sobre assumptes nuclears a la població.

A la signatura d’aquest conveni, que té una vigència de sis anys, també han estat presents Javier Dies, conseller de el CSN, i Manuel Rodríguez Martí, secretari general de l’CSN, mentre que per AMAC ha acudit la secretària general, Arancha Rosado.

L’objectiu de la mateixa és el desenvolupament d’activitats de formació, informació, participació, divulgació i d’una altra índole que contribueixin a millorar la qualitat, abast i transparència de la informació sobre la seguretat nuclear i el funcionament de les centrals nuclears i emmagatzematges de residus radioactius entre la població de les àrees situades en els voltants d’aquestes instal·lacions.

Ambdues parts es comprometen a col·laborar en el desenvolupament dels treballs i activitats comunes, entre els quals es troben plans conjunts de formació en matèria de seguretat nuclear i el desenvolupament d’estudis, informes i avaluacions encaminats a millorar la informació, transparència i percepció de la seguretat nuclear i la protecció radiològica.

Així mateix, el conveni contempla actuacions d’informació a la població mitjançant l’organització de cursos específics, seminaris, sessions monogràfiques o reunions de treball conjunt tinguin com a finalitat potenciar el coneixement en temes de seguretat nuclear i protecció radiològica.

També s’ha acordat la col·laboració en l’assessorament mutu i divulgació de les activitats, a través del seu personal tècnic com a experts qualificats d’ambdues entitats.

Finalment, es crearà una comissió mixta conformada per membres de sengles entitats per fer un seguiment de l’acord subscrit anualment.

Recuperació de la col·laboració

Aquest no és el primer acord entre les dues institucions, ja que el CSN i AMAC van signar el 22 de setembre de 2003 el seu primer conveni marc de col·laboració que es va desenvolupar mitjançant tres acords específics en 2004, 2007 i 2011.

Cal recordar que fa un any, responsables de l’Associació de Municipis Nuclears i de l’CSN van mantenir una reunió on van acordar recuperar els convenis de col·laboració que, en anys anteriors, vinculaven a ambdues parts.

El president d’AMAC, Juan Pedro Sánchez Yebra, s’ha felicitat de la signatura d’aquest conveni que materialitza la recuperació d’aquesta col·laboració entre ambdues entitats.

Així mateix, ha assenyalat que “l’objectiu de la mateixa és transmetre a la població de la millor de les maneres possibles com funcionen les instal·lacions nuclears”, cosa que redundarà en millorar la transparència i ampliar la informació sobre aquesta àrea.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*