Arranquen les festes de juliol 2022 a Xest

Post també disponible en: Castellano

Xest dona la benvinguda a les Festes de Juliol amb un complet programa que es desenvoluparà durant tot el mes. Per tercer any consecutiu, les festes inclouen la celebració del Festival d’art en llocs singulars Xest Inusual, que ahir, 3 de juliol, va donar el tret d’eixida de la programació amb un espectacle de dansa.

“El nostre objectiu és donar un toc més cultural a les festes de juliol i per això, fa ja tres edicions, es va crear el Festival Xest Inusual; però també es mantenen els esdeveniments de sempre, els sopars en la plaça amb espectacles i altres activitats, dedicades a tots els públics”, explica el regidor de Festes, Raúl Mota.

Així, divendres que ve, la plaça Doctor Cajal serà l’escenari de la primera trobada festiva amb una sessió de “Cinema a la fresca”, finançada per la regidoria de Cultura. La setmana que ve continuaran les activitats amb una festa de disfresses infantils, que tindrà lloc de 19.00 a 20.30 en la plaça Doctor Cajal, i amb una altra projecció de cinema patrocinada per la regidoria de Cultura, totes dues preparades per al divendres 15 de juliol. El dissabte, 16 de juliol, es realitzarà una plantació en el marc de la iniciativa “L’arbre de la infància”, a les 12.00 en el poliesportiu municipal. 

Els dies 22 i 23 de juliol a partir de les 21.30 se celebraran els tradicionals “Sopars a la fresca” en la plaça II República, amb les actuacions de Sara Escudero i del tribut a Rafaella Carrá. Les reserves de taules i cadires per als sopars hauran de realitzar-se a l’ajuntament abans del 18 de juliol, abonant 2 euros per persona. Durant els sopars, la sagnia del dia 22 serà a càrrec de la Falla Barri de l’Alegria i la del dia 23 serà oferida per la Falla Indústria i Comerç. A més, el mateix dissabte 23 de juliol, a les 00.00 hi haurà discomóvil amb animació i regals en l’avinguda Castella.

Les festes finalitzaran amb actes taurins, del 26 al 31 de juliol, organitzats per la Penya Taurina de Xest, i amb la Festa dels esmorzars, programada per al dissabte 30 de juliol a partir de les 12.00 en l’aparcament del poliesportiu municipal.

Xest Inusual

Paral·lelament a aquests esdeveniments, tindran lloc les actuacions del Festival Xest Inusual. Així, els dies 9 i 10 de juliol es representaran peces de teatre breu en cases tradicionals chestanas: a la Casa Conchita, situada al carrer Xiva, i a la cases Cervera i Valterra, en la plaça de l’Església. Concretament s’emportaran a escena els muntatges Empoderades, de la companyia Les Rares; La múrria de Sevilla, a càrrec de Reyes Ruíz; i El carrer era nostre, de les Emergides. Totes les representacions tindran dues passes, a les 19.30 i a les 20.30. Les entrades ja estan disponibles en la web www.agendacheste,com, amb un preu de 2 euros per espectacle i també podran adquirir-se en la papereria Papir.

El festival també comptarà amb la participació de l’alumnat del taller de teatre municipal, que interpretarà Com la vida mateixa, una peça de teatre breu que tindrà lloc el 15 de juliol a la Casa Valterra. Aqueix mateix dia, i com a novetat enguany, es farà una representació de “teatre per a un”, a càrrec de la companyia Begoña Río, amb una actuació de titelles titulada Café cantant, que tindrà lloc el 15 de juliol a les 20.00 en la plaça de l’església.

Per a tancar el cap de setmana, el 17 de juliol, diumenge, la plaça de l’ermita acollirà la proposta escènica Kobr3, de la companyia Zirkozaurre: un espectacle de malabars que donarà principi a les 20.00. El festival finalitzarà el 24 de juliol, amb l’actuació del col·lectiu Frenetic, que oferirà el seu espectacle circense Save the temazos, a les 20.00 en el CEIP Francisco Giner dels Rius.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*