Benaguasil fa balanç de la gestió municipal en arribar a la meitat de la legislatura

Post també disponible en: Castellano

La gestió municipal d’aquests 2 anys ha estat marcada per la Covid-19.

Esport, urbanisme o turisme són algunes de les àrees en les quals s’ha intervingut amb la posada en marxa de diferents projectes al llarg d’aquests 24 mesos.
Amb motiu de l’arribada de l’equador de la vigent legislatura, el govern municipal ha fet una valoració de la seua gestió al capdavant de l’Ajuntament durant aquests dos anys, marcats en gran part per la crisi social i sanitària provocada per la Covid-19.
Durant aquest temps l’equip de govern local ha adoptat nombroses mesures econòmiques i socials per a prioritzar la seguretat dels veïns i veïnes, redoblant esforços per a ajudar a les persones, al comerç local, a les falles, a les entitats socials i culturals de Benaguasil, al Centre de Salut, a la residència, als col·lectius vulnerables, i a les persones majors i dependents.

Entre les decisions dutes a terme durant la Covid-19 es troba el repartiment de màscares, la modificació del calendari fiscal, la neteja i desinfecció intensiva de carrers i espais públics; l’ajuda als més vulnerables, a més de mesures econòmiques, socials i solidàries encaminades a preservar la salut dels veïns i veïnes de Benaguasil i mitigar els efectes d’aquesta crisi.
Així mateix entre els projectes més significatius duts a terme en aquest temps en matèria esportiva, cal destacar els realitzats en els 45.*000m2 d’instal·lacions esportives i que han permés renovar les pistes de tennis i pàdel, la gespa artificial del camp de futbol 8, i millorar les oficines i l’atenció a la ciutadania. 
En aquest mateix terreny, s’ha représ l’activitat en el Centre Esportiu Hidrotermal i s’han posat en marxa programes saludables a l’aire lliure per a acostar a la població la pràctica esportiva als parcs i jardins de Benaguasil, apostant per l’esport com un dels pilars fonamentals de la nostra gestió.
Urbanisme ha sigut una altra de les àrees en les quals s’han emportat intervencions que han millorat el municipi i la qualitat de vida dels seus veïns. És el cas de les obres de condicionament i reasfaltat de carrers, la instal·lació de reductors de velocitat en diversos carrers i en urbanitzacions, les obres a l’escola infantil municipal, el repintat de diversos passos de vianants, la substitució de lluminàries, la instal·lació d’un punt de recàrrega públic per a vehicles elèctrics, les obres d’actuació en els escocells i les actuacions efectuades en els camins rurals per a aconseguir una millor accessibilitat.
Pel que fa a Turisme s’ha treballat per a promocionar turísticament Benaguasil i els seus enclavaments, mitjançant la col·locació de tòtems informatius, la realització de visites guiades i la col·locació d’un cartell de grans dimensions amb el nom de Benaguasil per a reforçar la marca del municipi.
Així mateix, s’ha posat en valor el teixit econòmic de la localitat amb campanyes de suport al consum local, i un paquet de mesures econòmiques i socials per a donar resposta a les necessitats fonamentalment del comerç minorista i xicotets negocis per a ajudar-los a pal·liar les conseqüències de la crisi econòmica propiciada per la Covid-19 i reactivar l’economia local.
L’objectiu més important d’aquest Ajuntament ha sigut i serà la creació d’ocupació. En aquest context s’està duent a terme un nou taller d’ocupació, a més de nombrosos programes per a millorar les possibilitats d’ocupació de les persones desocupades de Benaguasil.
Unes altres de les accions dutes a terme per l’actual equip de Govern ha sigut la implantació dels projectes *Smart *Cities i *wifi4EU, la finalització de la via verda fins a Vilamarxant, l’elaboració del Pla Urbà d’Actuació Municipal, i la remodelació de la seu de les associacions locals de dones que tindran un *Espai de la Dóna per a reunir-se i organitzar i coordinar les diferents accions que desenvolupen.
Tot això sense deixar de costat les reivindicacions per a aconseguir la finalització de la CV-50 o la posada en marxa del transport comarcal de cara a aconseguir un desenvolupament econòmic i social i millorar la qualitat de vida de Benaguasil.
Referent al balanç d’aquests dos anys de legislatura l’alcalde Ximo Segarra, ha assenyalat que “malgrat haver hagut de fer front a la Covid-19 i a situacions mai viscudes abans, en aquests més de 700 dies s’han materialitzat i impulsat nombrosos projectes enfocats a millorar la qualitat de vida dels habitants de Benaguasil, donar resposta a les necessitats de la ciutadania i mitigar els efectes d’aquesta crisi i, aqueixa és la línia a seguir d’aquest equip de govern per a donar compliment a tots els compromisos marcats en benefici dels nostres habitants i millorar dia a dia Benaguasil”.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*