Benaguasil inicia els treballs de rehabilitació i reforma de l’antiga estació de Dalt

Post també disponible en: Castellano

Les obres contemplen la creació d’un centre cultural, d’oci i de senyals d’identitat que mantindrà alguns dels elements de la construcció original.

L’Ajuntament de Benaguasil ha iniciat les obres d’adequació, regeneració i rehabilitació urbana de les antigues instal·lacions ferroviàries de Renfe i el seu entorn, per a convertir-les en Fòrum Cultural i de Senyals d’Identitat.

El nou equipament disposarà de dues plantes diàfanes per a albergar tot tipus d’activitats, les actuacions de les quals es plantegen en dos àmbits diferenciats. D’una banda les que s’executaran en la zona verda i que persegueixen fomentar la sostenibilitat ambiental en la gestió d’aigües pluvials. Per a això s’utilitzaran sistemes urbans de drenatge sostenible SUDS) en els quals Benaguasil ja ha sigut pioner en l’àmbit de la Comunitat Valenciana. I per un altre es procedirà a la rehabilitació arquitectònica i energètica de l’antic edifici de l’estació ferroviària, per a poder destinar-ho a un ús públic polivalent de caràcter sociocultural que contribuïsca a restaurar el nostre patrimoni històric, posant-lo al servei de la ciutadania i promocionant la nostra cultura i senyals d’identitat. 

Per a aconseguir tot això, les diferents actuacions es realitzaran sota els estàndards ambientals d’eficiència energètica i sostenibilitat (PassivHouse), incorporant igualment els requeriments quant a accessibilitat i inclusivitat.

El regidor Pedro Peris ha visitat aquest matí l’inici de les obres de reforma de l’edifici l’objectiu del qual, ha assenyalat “és rehabilitar un edifici emblemàtic per a la història del municipi conservant la seua essència i, transformar aquesta zona en un espai de trobada dinàmica i sostenible que fomente la relació social i d’oci.

L’actuació, emmarcada en el Pla Conviure compta amb un pressupost que ronda els 600.000 euros, dels quals 454.986 euros són aportats per la Generalitat Valenciana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*