Bravo recorda que s’incrementarà el control de mesures anti-COVID i Barceló que la vacuna no eximeix de complir les normes durant aquestes falles

Post també disponible en: Castellano

La consellera de Justícia adverteix que les Forces de Seguretat estaran “vigilants·” per a evitar la celebració de festes no autoritzades i la proliferació de botellons

La consellera de Sanitat insisteix que no cal desprendre’s de la màscara, especialment, a l’hora de compartir taula i “espais de confiança”

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, han mantingut aquest dimarts una reunió per a coordinar el dispositiu de seguretat anti COVID-19 en els 18 municipis que celebraran festes falleres a partir d’aquest dimecres, 1 de setembre.

En la trobada també ha participat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, així com comandaments de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i representants de municipis on se celebren actes fallers.

La titular d’Interior del Consell ha recordat que el control policial s’incrementarà” per a garantir el compliment de les mesures que l’autoritat sanitària ha establit perquè aquestes siguen unes falles segures”.

Gabriela Bravo ha assegurat que les Forces i Cossos de Seguretat estaran “especialment vigilants” per a evitar “que la festa es trasllade a altres llocs fora de les normes” en referència als botellons, la proliferació dels quals “preocupa a tothom”. Per aqueix motiu, Bravo ha assegurat que s’ha alertat als ajuntaments perquè “actuen de manera preventiva per a evitar aqueixes concentracions”.

D’aquesta manera, l’increment dels efectius policials es destinarà al control dels aforaments, així com per a evitar concentracions en els actes i, sobretot, la proliferació de botellons.

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha assegurat que el Consell “confia en la responsabilitat i en la complicitat del món faller que s’ha preparat amb agents COVID perquè es complisquen les mesures acordades en els protocols i resolucions de les autoritats sanitàries”, perquè “aquestes no seran unes falles típiques i ho sabem”, però “volem ser exemple per a celebrar aquestes falles amb responsabilitat”.

Per part seua, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que “el fet de tindre administrada la pauta completa de la vacuna no significa que hàgem de deixar el 100% de la nostra protecció a aquesta, sinó que hem d’estar vigilants i atents per a no descurar-nos”.

Per això, de cara als pròxims dies festius, Barceló ha manifestat que “hem de mantindre les mesures de protecció, la màscara, la distància social i no relaxar-nos en aquests dies que vénen on hi haurà una major interrelació social, ja que compartirem taula i espais de confiança” i ha insistit en “la importància de no desprendre’ns de la màscara en aqueixos ambients més relaxats perquè hem de protegir-nos i cuidar-nos tots”.

Bravo ha recordat que és necessari “extremar la precaució” i “complir rigorosament les mesures de seguretat establides”, especialment, en nou dels 18 municipis que celebraran les festes falleres de 2020 ajornades per la COVID-19.

En concret, les localitats d’Alcàsser, Burjassot, Quart de Poblet, Catarroja, Gilet, Xirivella, Torrent i València es troben en risc alt d’incidència de la pandèmia mentre que Gandia està en risc extrem. En risc mitjà estan Turís, Rocafort, Montcada, Mislata, Sagunt, Aldaia i Faura i, en risc baix, Pego i Enguera.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*