Bunyol ret homenatge als grups de rock que han conformat la seua història musical des dels anys setanta

Post també disponible en: Castellano


L’Ajuntament de Bunyol i el Club de Rock Bunyol han organitzat per a aquest divendres, 5 d’agost, un concert en homenatge a totes els grups de rock que han conformat la història musical de la localitat.

La vetlada es desenvoluparà a l’auditori a l’aire lliure del Passeig de Sant Lluís amb la participació de prop d’una vintena de bandes de rock o d’estils germans que interpretaran un tema cadascuna d’elles.

La proposta musical forma part de la postbiennal, l’epíleg de la XVI Biennal de Música de Bunyol que des del passat 18 de juny es desenvolupa en la localitat i que es donarà per finalitzada el 12 d’agost amb el recital del cantautor Ismael Serrano. 

L’auditori a l’aire lliure del passeig de Sant Lluís de Bunyol és l’espai triat per a acollir el concert en homenatge a tots els grups de rock que han format part dels últims cinquanta anys de la història musical del municipi, que aquest divendres, 5 d’agost, es desenvoluparà a partir de les 22,30 hores i en el qual està previst que participen 19 formacions locals reunides per a l’ocasió que interpretaran un dels seus temes cadascuna d’elles.

El recorregut per la història musical del rock a Bunyol està organitzat pel Club de Rock Bunyol al costat de l’Ajuntament de la localitat, i s’iniciarà de manera cronològica en la dècada dels setanta amb l’actuació de Mandrágora per a finalitzar amb algunes de les últimes bandes actuals que han aconseguit més repercussió en el panorama rocker espanyol com Malsujeto o Punk Sailor.

Durant la vetlada no sols sonarà la música rock, sinó que també es podrà escoltar estils germans com el punk, rockabilly, garatge, new wave, postpunk, punk rock, metall o el glam de formacions amb composicions pròpies com ara Múltiple drama, Atila, Ovejas negras, TV Soviet, Ultramarina, 24 gatos, Noli me tangere, Last Zebras, El Pulper, Rei Lagarto, L’home Tuporaki, Glóbulos rojos, Jalaka, La Recua, La 13/Katorze, i Soca Brown.

Al voltant de quaranta seran els intèrprets que es pujaran a l’escenari per a rememorar la música d’aquests 19 grups de rock que han aportat la banda sonora a diverses generacions de joves bunyolenses en una gala que serà presentada pel periodista bunyolense Chimo Masmano i durant la qual també es projectaran vídeos i fotografies dels protagonistes de la vetlada. 

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Bunyol, Mireia Parla, ha subratllat “la diversitat d’estils que s’han inclòs en aquesta edició de la Biennal de Música, que es confirma i completa amb aquesta vetlada en homenatge al rock a Bunyol on sonaran pràcticament tots els grups que ens han acompanyat amb la seua música a les generacions de joves bunyolenses dels últims cinquanta anys”. 

Les entrades per a aquest concert en homenatge al Rock a Bunyol ja es poden adquirir anticipades al preu de 5 euros i de 10 en taquilla, “encara que cal recordar que aquesta actuació està inclosa en el Bonobienal, per la qual cosa per als qui ja l’hagen adquirit podran utilitzar-lo per a assistir a una nit que sens dubte es convertirà en històrica per als seguidors de tots els grups de rock locals”, com ha ressaltat Mireia Parla. 

Concert d’Ismael Serrano

La XVI Biennal de Música de Bunyol, que es va iniciar el passat 18 de juny amb la prebiennal i les propostes a càrrec de les diferents formacions del Conservatori de Música Municipal Sant Rafael de Bunyol, no finalitzarà fins al pròxim 12 d’agost, quan tinga lloc l’actuació del cantautor Ismael Serrano.

I encara es podrà continuar gaudint de la bona música a Bunyol atés que el 20 d’agost a a les 22,30 hores es desenvoluparà l’espectacular concerte “Mà a mà” a càrrec de les dues bandes simfòniques bunyolenses: el Centre Instructiu Musical “L’Harmònica” i la Societat Musical “L’Artística”, els qui tornaran a oferir la seua música de nou juntes a l’auditori de Sant Lluís després de dos anys de pandèmia i les entrades de la qual per a aquest concert ja estan a la venda. 

La programació del 47 concerte “Mà a mà” de Bunyol pot ser consultada en la pàgina conciertomanoamano.es; així com els detalls de les últimes propostes de la XVI Biennal de Música de Bunyol en web bienalmusica.buñol.es.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*