Cheste, Riba-roja i Loriguilla reclamen a les administracions una millora en les infraestructures i connexions amb l’A3

Cheste, Riba-roja y Loriguilla reclaman a las administraciones una mejora en las infraestructuras y conexiones con la A3.
Cheste, Riba-roja y Loriguilla reclaman a las administraciones una mejora en las infraestructuras y conexiones con la A3.

Post també disponible en: Castellano

Els alcaldes de Xest, Riba-roja i Loriguilla es van reunir dimarts passat, 18 de febrer, juntament amb els tècnics municipals de les tres localitats per elaborar un document tècnic que reculli les seues principals reivindicacions en matèria d’infraestructures i connexions amb l’A3.

“La Universitat Politècnica de València va elaborar un pla per facilitar la implantació d’empreses a Xest, Riba-roja i Loriguilla i per desenvolupar-lo el primer pas ha estat consensuar les demandes que defensarem davant la Diputació, la Generalitat i el Ministeri de Foment” , apuntava l’alcalde de Xest, José Morell. “També hem acordat explorar projectes susceptibles de ser finançats amb fons europeus en matèria de prevenció d’incendis, depuració d’aigües, Smart cities i estalvi energètic”.

Demandes

La saturació dels accessos a la A3 és un dels principals esculls a què s’enfronten els tres municipis, que sumen 8,3 milions de m2 de sòl industrial i altres tres milions per desenvolupar. Per això, han acordat treballar conjuntament en una proposta que permeti augmentar els fluxos d’accés a polígon per diferents vies i evitar així els grans embussos de sortida a la A3 en hores punta.

Actualment, una de les infraestructures més importants per reduir aquest elevat trànsit és el Pont de Baló, el projecte es troba actualment en el Ministeri de Foment, pendent de validació per procedir a la licitació de les obres.

A més, els alcaldes reclamaran a la Diputació de València els projectes d’ampliació de el pont de Loriguilla, l’execució d’una rotonda a l’altura de les vies de tren per descongestionar de trànsit a la rotonda principal i permetre la lliure circulació dels veïns i veïnes de La Reva i Loriguilla; i el desdoblament i connexió de la CV-383 amb el Circuit de Xest i l’àrea industrial confrontant. Aquests projectes es plasmaran en un document tècnic que elevaran a les diferents administracions.

A la reunió també es va acordar unificar criteris i treballar en una fiscalitat comuna, així com en la normativa urbanística i el procediment administratiu per a les autoritzacions i permisos a les empreses de l’àrea industrial que engloba les tres poblacions.

Paral·lelament, l’Associació de Municipis de l’Eix A3 treballarà en l’estudi de projectes innovadors en el sector industrial que puguin ser finançats per fons europeus. Aquests projectes fan referència a l’ús de les aigües depurades per a prevenció contra incendis de l’àrea empresarial o a aplicacions mòbils que permetin als transportistes localitzar zones públiques de serveis i aparcament.

Els alcaldes van destacar la necessitat d’anar de la mà a les administracions competents a fi d’agilitar aquestes infraestructures viàries necessàries “que diàriament fan perdre competitivitat” a les empreses instal·lades en els seus termes municipals, especialment les de el sector logístic.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*