Clasytodo de la ràdio municipal de Bunyol dedica el seu especial al CIM Santa Cecilia d’Iàtova i al febrer a la SM “L’Artística” de Xiva

Post també disponible en: Castellano

El presentador d’aquest reeixit programa, Paco Carrascosa, comptarà amb la presència de la primer Tinent d’Alcalde d’Iàtova, el President i el director de la Banda Simfònica del Centre Instructiu Musical Santa Cecilia d’Iàtova en els estudis de la ràdio municipal aquesta vesprada a les 20h. 

Aquesta vesprada, de 20 a 21h en Ràdio Bunyol, dins del programa Clasytodo torna a realitzar-se un especial a una de les nombroses societats musicals que hi ha a la nostra comarca. Es ret homenatge al Centre Instructiu Musical Santa Cecilia d’Iàtova. 
El programa arrancarà recordant la importància de la música i de la cultura a Iàtova, un municipi molt bolcat a la música de banda, ja que compta amb dues societats musicals, malgrat ser una localitat xicoteta de la Foia de Bunyol-Xiva que compta amb poc més de 2.100 habitants. D’això, parlarà la primera Tinenta d’Alcalde, Josefa Gimeno Domingo, que a més també és la Regidora de Cultura, Salut, Sanitat, Benestar Social i Educació, totes elles àrees en les quals aquesta societat musical tindrà una gran rellevància. En el programa es tractarà la importància de la música, dels nombrosos actes culturals que hi ha en el municipi, l’esforç econòmic del consistori en pro de les seues societats musicals i com ha portat aquesta societat aquests dos anys de pandèmia. 
Per part seua, el President del CIM Santa Cecilia d’Iàtova, Joaquín Ortiz Bolumar, destaparà la importància d’aquesta societat en la localitat, la lluita i la dedicació de tot un poble per aquesta societat musical, la germanor que es genera i les festes associades a la música i les seues bandes en la localitat. Però també l’Escola de Música d’aquesta societat musical té un paper transcendental en la localitat, generadora de músics amateurs i professionals que porten el seu poble per tot el món. 
Finalment, a més de les intervencions dels oïdors que vulguen entrar per telèfon en aquest programa en directe telefonant al 96 250 45 08, o deixant algun missatge per les xarxes socials d’aquesta emissora municipal o per correu electrònic, xarrarà finalment Juan Manuel Alarcón García, Director de la Banda del CIM Santa Cecilia. Parlarà sobre projectes futurs a mitjà o llarg termini que es tinguen previstos i els efectes de la pandèmia en les xicotetes societats i bandes de música, així com l’experiència de dirigir a una gran banda forjada des de l’arrel, amb la intenció de créixer i proporcionar felicitat, entusiasme, cultura, educació, rivalitat, respecte i companyonia en la localitat. 
En definitiva, un excel·lent programa dedicat a una altra de les grans societats musicals que protagonitzen la història musical de la comarca, de la Foia de Bunyol-Xiva, molt prolífica entorn de la música de bandes, a la professionalització de la música clàssica i generadora de grans i excel·lents músics professionals repartits per tot el món. Hui hi ha una cita amb la música a les 20h en Ràdio Bunyol, en la 107.9fm o en www.radiotv.buñol.es
Al febrer Clasytodo retrà homenatge a la SM L’Artística de Xiva, una altra de les grans de la comarca. Sens dubte, èxit i bona música tornaran a estar garantits.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*