Colomer destaca la “aposta d’Utiel per recuperar els cellers Subterrànies i transformar-les en un recurs turístic”

El responsable de Turisme assenyala que la rehabilitació "compta amb la col·laboració de la Generalitat".
El responsable de Turisme assenyala que la rehabilitació "compta amb la col·laboració de la Generalitat".
El responsable de Turisme señala que la rehabilitación "cuenta con la colaboración de la Generalitat".
El responsable de Turisme assenyala que la rehabilitació “compta amb la col·laboració de la Generalitat”.

El secretari autonòmic de Turisme Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, ha destacat l ‘ “aposta d’Utiel per recuperar el seu patrimoni i identitat en els cellers subterrànies i transformar-les en un recurs turístic”.

Així s’ha pronunciat Colomer durant la inauguració dels cellers subterrànies Puerta del Sol d’Utiel, on ha assistit acompanyat per l’alcalde de la localitat, Fernando Benlliure.

Colomer ha ressaltat que “hem de treballar per sortir de la rutina, defensant el millor que tenim, la nostra identitat, perquè la gent vingui a conèixer-nos i a viure experiències úniques”.

El responsable de Turisme ha reconegut “el gran potencial turístic” de la localitat, “que compta amb patrimoni històric, paisatgístic i enològic, que només és possible conèixer-lo aquí”.

En aquesta línia, ha ressaltat “la singularitat d’aquestes coves” i ha advocat per seguir treballant en la recerca de l’autenticitat dels nostres destins, i alhora ha subratllat que “fins i tot sota terra busquem la millor història per emocionar al viatger”.

Cellers subterrànies d’Utiel

Els cellers subterrànies d’Utiel són tres coves que es troben en el nucli històric de la localitat, a la plaça Porta del Sol.

Cal ressaltar que la rehabilitació, recuperació i posada en valor d’aquestes coves s’ha realitzat amb la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana a través de l’ordre d’ajudes a entitats locals.

En concret, Turisme Comunitat Valenciana ha concedit un ajut per al projecte de recuperació dels cellers subterrànies Puerta del Sol d’Utiel de més de 31.000 euros per als anys 2018 i 2018. Cal assenyalar que aquest projecte de rehabilitació plurianual compta amb un pressupost total de 56.635 euros.

Mitjançant l’ordre d’ajudes dirigides a entitats locals, Turisme Comunitat Valenciana ha recolzat en 2018 un total de 362 projectes de municipis per un import global de 5 milions d’euros.

Cal ressaltar que les ajudes s’emmarquen en dos programes diferents. D’una banda, el ‘Programa per a l’adequació i millora dels serveis i recursos turístics’, en el qual s’han donat suport a un total de 121 projectes mitjançant la concessió d’ajudes per un import global de 2.122.948,70 euros. D’altra banda, el programa ‘Impuls a la competitivitat i desestacionalització de les destinacions turístiques’, en el qual s’han donat suport a un total de 241 projectes amb una dotació de 2.946.541,71 euros.

Francesc Colomer ha ressaltat que “el 2018 hem incrementat en més de 2 milions d’euros les ajudes destinades als ajuntaments, demostrant la nostra implicació en la governança col·laborativa amb els municipis, valor fonamental en la configuració de productes i destinacions que aportin un valor afegit a la visita turística “.

“Per això -ha afegit Colomer- des de Turisme recolzem aquells projectes que tinguin a veure amb la innovació, amb la creativitat, amb els nous productes i, a més, aquest any, amb estratègies que contribueixin a la desestacionalització, sintonitzant amb la nostra campanya Sempre Oberta” .

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*