Comença a funcionar el nou pou d’Utiel

Desde esta mañana, la población está recibiendo el suministro de agua potable a través del nuevo sondeo.
Desde esta mañana, la población está recibiendo el suministro de agua potable a través del nuevo sondeo.

Post també disponible en: Castellano

Aquest dimecres al matí els tècnics de l’Ajuntament d’Utiel han connectat el nou pou a la xarxa d’abastament general d’aigua potable d’Utiel.

“El sondeig del nou pou es va iniciar a finals de juliol després de verificar que el deteriorament de l’antic pou amb més de 20 anys feia inviable l’abastament d’aigua potable de manera continuada a tota la població”, segons han informat fonts municipals.

El nou sondeig s’ha executat aproximadament a 6 metres de l’antic pou de manera que la captació procedeix del mateix aqüífer. El sondeig compta amb una profunditat de 80 metres, 500 mm de diàmetre de perforació i el cabal d’explotació és de 25 litres / segon.

La xarxa hidràulica executada en el nou sondeig està formada per una nova bomba amb els corresponents mecanismes elèctrics, per una columna que sustenta la bomba i un tram horitzontal que connecta aquesta columna amb la xarxa d’impulsió que permet proveir el dipòsit d’emmagatzematge.

La perforació i instal·lació de canonades del nou pou va concloure fa diverses setmanes. Un cop finalitzada l’obra, el següent pas per poder realitzar la connexió a la xarxa d’abastament municipal ha estat la certificació de la qualitat de l’aigua per part de la Direcció General de Salut Pública.

Després del resultat favorable de les analítiques, aquest organisme ja ha autoritzat l’ús de l’aigua del pou de propietat municipal per a consum humà.

Amb la posada en marxa d’aquesta instal·lació, conclou així la connexió provisional amb el pou privat de la finca La Sínia que ha estat cedint de forma desinteressada el cabal d’aigua per proveir la població.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*