Concentracions de funcionaris de Justícia en els partits judicials per a exigir una millora de les seues condicions laborals

Post també disponible en: Castellano

Hui es compleix una nova jornada de vaga, que podria convertir-se en indefinida a partir del 22 si no hi ha soluciones

CSIF ha dut a terme, al costat de la resta de sindicats impulsors de la vaga de funcionaris de Justícia (CCOO, STAJ i UGT), concentracions en els diferents partits judicials de la Comunitat Valenciana. La raó d’aquesta mesura, que se suma a les jornades de vaga d’ahir, hui i demà, consisteix a exigir millores per al col·lectiu.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que la falta d’una negociació efectiva per part del Ministeri de Justícia està provocant que “cada dia que passa augmente el retard en la tramitació de procediments judicials i tinga lloc l’ajornament de més judicis i vistes, la qual cosa suposa un perjudici a la ciutadania”.
CSIF destaca que la falta de voluntat negociadora del Govern pot ocasionar que la vaga s’amplie, ja que a partir del dia 22 de maig està convocada de manera indefinida, i el 25 del mateix mes hi haurà una gran manifestació a Madrid.
Els sindicats han registrat en Moncloa una carta dirigida al president del Govern, Pedro Sánchez, emplaçant-li al fet que autoritze una oferta econòmica que reconega les funcions que realitzen cada dia els funcionaris, i a negociar el contingut dels projectes de llei d’Eficiència. 
Els funcionaris exigeixen una millora salarial que es duria a terme a través del concepte ‘Complement general del lloc’, una retribució bàsica lligada a les funcions que realment realitzen en les oficines judicials. Aquesta circumstància permetria elevar el sou al col·lectiu en tot l’Estat, independentment de la comunitat autònoma en la qual treballen així com la negociació del contingut de les lleis d’eficiència que estan cridades a transformar l’Administració de Justícia.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*