Cortes de Pallàs serà el primer municipi valencià a unir-se al projecte artístic de Col·lectiva 27 art compartit amb “Meraki”

Post també disponible en: Castellano

Cortes de Pallás serà el primer municipi valencià a unir-se al projecte artístic de Col·lectiva 27 art compartit amb “Meraki”, la primera exposició del grup, que es podrà visitar a la sala de plens del vell Ajuntament 7 al 22 d’agost 2021.

Aquesta Col·lectiva naix amb l’objectiu de fer realitat l’article 27 de la Declaració Universal de Drets Humans, que estableix que “tota persona té dret a prendre part lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a participar en el progrés científic i en els beneficis que d’ell resulten”.

Aquest grup de dones, que desenvolupen diferents disciplines artístiques, està creant una xarxa de xicotets pobles, forjant vincles perquè es reivindiquen com a espais oberts a exposicions d’art actual. Pretenen convertir l’esdeveniment en una opció per a altres artistes, aconseguint així que l’art siga dret universal i contribuint a una promoció turística de qualitat, posant en valor espais on no se sol veure actualment art contemporani.

Per a contribuir a l’assoliment d’aquests objectius, tot el camí recorregut durant els pròxims mesos es plasmarà en un documental que recollirà l’experiència viscuda i les sinergies entre el col·lectiu, els habitants i l’entorn.

Projecte “Meraki” serà la primera intervenció. Algunes vegades necessitem trobar en altres idiomes i fins i tot en uns altres temps, una paraula que ens ajude a reflectir com el nostre art té la propietat d’habitar l’espai, entendre la vida i a les seues gents.

Meraki, un terme del grec clàssic, posa en valor i defineix la present mostra. Es tracta d’un concepte mil·lenari que va nàixer a la Grècia Clàssica, quan l’home era considerat el centre de l’Univers. Curiosament, és una paraula que no té traducció, potser perquè el seu sentit últim s’ha diluït en el temps o s’ha perdut entre les presses de la nostra societat superficial que dedica poc temps al que realment importa. 

Meraki significa posar l’ànima, el cor, la creativitat i l’amor en tot el que apassiona. És deixar una petjada, un tros de tu en el que passa per les teues mans. Això és el que pretenen aquestes set artistes: Kita Pardo, Tania Ansio, Inma Peiró, Mayte Navarro, Ana Tomás, Esperanza Campos, Tham Cassany.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*