CSIF alerta de la saturació d’Urgències de la Ribera, amb més d’un miler de pacients en tres dies, i reclama més personal

Post també disponible en: Castellano

El sindicat assenyala que hi ha 17 persones pendents de llit a l’hospital amb esperes que superen les 24 hores i només quatre professionals d’Infermeria i tres TCAEs en boxs

El sindicat CSIF alerta de l’elevada saturació que pateix el servei d’Urgències de l’hospital de la Ribera. En aquest sentit, explica que des del divendres fins hui han atés a més d’un miler de pacients i que en l’actualitat hi ha 17 a l’espera de llit en planta. La central sindical avisa que l’escassa plantilla es troba extenuada i reclama reforços urgents de personal per a poder afrontar aquesta situació.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que les elevades temperatures, que afecten especialment la salut de persones majors, l’increment de contagis per la pandèmia o l’augment de la població en zones turístiques del litoral de la Ribera com les platges de Sueca i Cullera, amb insuficient dotació de centres de salut i consultoris auxiliars, són factors que disparen els desplaçaments d’usuaris a Urgències hospitalàries.

El sindicat apunta que per a fer front a aquesta situació l’hospital compta amb una escassa plantilla, ja que, per exemple, en els boxs d’observació d’Urgències hi ha quatre professionals d’Infermeria i tres tècnics en cures auxiliars d’Infermeria (TCAE) de huit del matí a huit de la vesprada.

CSIF afirma que l’espai disponible per a l’atenció resulta massa reduït, igual que els llits en planta, ja que alguns pacients que requereixen ser ingressats esperen fins a 24 hores en boxs abans que siguen traslladats a planta. Durant aquest temps són atesos pel personal de boxs, que duplica la seua labor tractant també a qui acaba d’entrar en el servei d’Urgències.

La central sindical recalca que a l’escassetat d’espai se sumen la falta de plantilla, ja que a la insuficiència dels reforços per a cobrir torns de vacances s’afig que “a causa de les condicions laborals, professionals del departament deixen llocs fixos per a marxar-se a bosses temporals d’altres llocs. No s’està cuidant als treballadors i aquests es veuen obligats a marxar-se”.

La central sindical urgeix a reforçar amb més personal l’hospital de la Ribera davant la situació de saturació que s’està produint especialment en aquest mes de juliol i que pot empitjorar a l’agost. El sindicat avisa del col·lapse que es pot produir per les mancances de plantilla i d’espai.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*