CSIF guanya una sentència que obliga Conselleria a pagar els triennis a una TCAE des que va iniciar la seua labor a la Ribera

Post també disponible en: Castellano

El Jutjat reconeix la seua antiguitat de quatre triennis que va acumular amb diferents contractes en el departament de salut i obri una vida a la reclamació de més emprats

El sindicat CSIF ha guanyat una sentència que reconeix els quatre triennis d’antiguitat d’una tècnica de cures auxiliars d’infermeria (TCAE) i obliga a Conselleria de Sanitat Universal, que solament admetia un trienni, a abonar-li’ls. Aquesta sentència obri la via al fet que reclamen més treballadors del departament de salut de la Ribera que es troben en la mateixa situació que la citada empleada.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que la treballadora va iniciar la seua relació laboral en 2008 i que, des de llavors, va encadenar trenta contractes successius per obra o servei a jornada completa o eventuals per circumstàncies de la producció a jornada completa. Alguns van ser de dies i altres de mesos fins que la van convertir en indefinida en 2018. Des de llavors presta serveis com a personal laboral a extingir a la Ribera.
El sindicat assenyala que, malgrat aqueixa antiguitat computada en quatre triennis, Conselleria solament reconeixia la que tenia des del seu últim contracte al maig de 2017, amb el que a partir de 2020 li abona únicament un trienni. Davant aquesta situació, la central sindical va presentar recurs, després del qual el Jutjat social número 5 de València li ha donat la raó.
La central sindical apunta que la resolució judicial declara que “no cal parlar de ruptura significativa en el fil conductor de la prestació de servei, no existint així una ruptura en la unitat del vincle laboral”. Davant aquesta situació reconeix “a l’actora l’antiguitat pretesa a l’efecte de meritació de triennis havent perfeccionat, en conseqüència, quatre triennis”. 
CSIF recalca que la fallada determina, per aqueixos triennis no pagats, un deute total de “1.658,76 euros”, de Conselleria amb la treballadora, a més de reconéixer que li correspon en la seua nòmina mensual el pagament de quatre triennis i no d’un, com fins hui es feia. La sentència és ferma.
El sindicat ressalta la importància d’aquest dictamen judicial, que “obri la porta al fet que molts professionals laborals de la Ribera puguen reclamar aquesta mateixa situació i que se’ls abone el concepte d’antiguitat”. CSIF, sindicat majoritari en el comité d’empresa, subratlla la seua satisfacció per aquesta sentència i avisa que “continuarem acudint als tribunals quan vegem lesionats interessos dels treballadors”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*