Cultura programa dues exposicions d’artistes contemporanis valencians a Alzira

Post també disponible en: Castellano

Es tracta de les mostres ‘Altres relats’ i ‘Posicions de resistència’, en total 20 propostes de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat

Les dues exposicions es poden visitar des del 28 d’abril i fins al 12 de juny en el Museu Municipal d’Alzira (MUMA) i a la Casa de la Cultura

La secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, al costat de l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; el regidor de Cultura, Alfred Aranda, i el director del Consorci de Museus, Jose Luis Pérez Pont, ha presentat dos exposicions que Cultura de la Generalitat ha programat en la capital cultural valenciana.

Els títols de les exposicions que la Conselleria ha dissenyat per a Alzira a través del Consorci de Museus són ‘Altres relats’ i ‘Posicions de resistència’, totes dues configurades a través d’obres de la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat. Es podran visitar entre el 28 d’abril i el 12 de juny, la primera a la Casa de la Cultura i la segona en el Museu Municipal d’Alzira (MUMA).

“Alzira compta amb una programació cultural potentíssima a la qual des de la Generalitat ens unim programant amb diferents propostes durant tot enguany en el qual la capital de la Ribera Alta ostenta el nostre reconeixement com a capital cultural valenciana. Comencem aquesta travessia amb dues mostres per a mostrar obres esplèndides de creadores i creadors valencians que formen part dels nostres fons artístics. Amb això volem continuar amb l’impuls de descentralitzar la cultura, acostar l’art més actual a les comarques i que Alzira, com a epicentre cultural valencià que és, tinga a la seua disposició aquestes propostes per a atraure a veïns i visitants”, ha comentat la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit.

L’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, ha manifestat el seu agraïment al Consorci de Museus per facilitar aquestes exposicions i, a més, ha insistit en l’oportunitat que representen: “Una vegada més animem a la ciutadania a visitar aquesta proposta cultural que completa i dona prestigi als actes que estem portant cap a Alzira amb motiu del nomenament com a capital cultural valenciana 2022”.

Per part seua, el regidor de Cultura, Alfred Aranda, ha explicat que “acollim, amb els braços oberts, a aquestes exposicions a les sales de la Casa de la Cultura i el MUMA, que ens acosten les propostes d’artistes contemporanis mitjançant diferents recursos visuals. Estem davant fantàstics treballs que estimulen la imaginació i que generen tot tipus d’emocions i d’opinions”.

“Aquestes exposicions no fan més que confirmar el fet que la cultura està més viva que mai a les nostres comarques. Estem davant peces que ofereixen una panoràmica de l’art contemporani actual, amb intenció de convertir-se en un llegat patrimonial a llarg termini. Una manera eficaç de donar suport al nostre present creatiu per a construir un futur en el qual la cultura continua guanyant terreny social”, ha assenyalat el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

Exposició ‘Altres relats. Art contemporani de la Generalitat Valenciana’

Once artistes han plasmat la seua creativitat a través de la fotografia, el dibuix, l’aquarel·la, la pintura, la instal·lació, el vídeo o el so. El resultat? Relats diferents entre si, que recullen des de cròniques, reivindicacions, denúncies o fins i tot ensomnis i rondalles.

Els noms de les onze ments creatives que han participat en aquesta mostra són Álex Marco, Álvaro Terrones, Chema López, Cristina Durán, Julia Galán, Lorena Amorós, Nelo Vinuesa, Roberto Mollá, Rossana Zaera, Xisco Mensua i Vinz Feel Free.

Exposició ‘Posicions de resistència. Art contemporani de la Generalitat Valencià’

Compte amb els treballs de nou artistes que conviuen en plantejaments tècnics molt diversos d’interés comú: la mirada a l’espai on l’individu es mesura amb el seu entorn social i la posada en valor de processos de resistència que freguen l’heroïcitat.

La globalització, l’urbanisme desaforat, l’oblit de les minories o els mals de la societat actual són alguns dels temes que s’aprecien en la mostra, a partir de les obres d’Anna Talens, Carmen Calvo, Jorge Peris, Juan Olivares, Lluis Masià, Maribel Domènech, Paco Martí, Tania Blanco i Xavier Monsalvatje.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*