Detenen a quatre persones implicades en més de 19 delictes entre robatoris, tràfic de drogues i falsificació documental en la Ribera Alta

Post també disponible en: Castellano

Dins dels serveis establerts de forma permanent, en el marc de el pla d’actuacions per a la prevenció de robatoris amb força en habitatges, trasters i cases de camp. La Guàrdia Civil de Carcaixent, comença a l’Operació “MASSAELADI”.

Des del mes de juliol es vénen interposant nombroses denúncies relatives a l’robatori amb força a interior de domicilis trasters i cases de camp, en diferents termes municipals, afectant principalment a les localitats de Castelló de la Ribera, Alberic, la Pobla Llarga, Massalavés, Guadassuar i Algemesí.

Després d’analitzar els fets delictius que es coneixen, donada la interposició de denúncies per part dels perjudicats i que a ell no existir autor conegut en la majoria dels casos, es comença una línia d’investigació de la problemàtica delictiva presentada.

Per tot això, s’inicien les investigacions per intentar l’esclariment dels fets denunciats, procedint a l’anàlisi de cadascuna de les denúncies interposades, realitzant un inventari de tots els efectes sostrets, dades característiques, possibles elements de traçabilitat i ampliació de dades, relatius a aquests efectes. De la mateixa manera es procedeix a establir un possible modus operandi present en cada un dels fets delictius.

En un inici, les persones sobre les que es sospiten, resulten ser coneguts, que vindrien dedicant-se a delictes contra el patrimoni, en diferents àmbits. Sobre aquestes persones, s’estreny la vigilància i es concreten les gestions per tal de comprovar la possible vinculació d’aquests, amb els fets delictius que es vénen esdevenint. Aquestes persones es troben en un entorn vinculat a les drogues i tenen multitud d’antecedents de diferent tipologia, no se’ls coneix cap treball, per tant, es tracta d’un de les maneres “fàcils”, d’obtenir substàncies estupefaents, entre altres coses, dels aquells beneficis derivats dels efectes que poguessin estar sostraient després de les comissions dels delictes.

El “modus operandi”, observat en totes les denúncies coincideixen en totes elles, d’aquesta manera, l’escalament o la fractura total de el bombí, del pany d’accés. A més s’observa que els autors, “utilitzen mitjans” per evitar la identificació dels mateixos, sent aquests, caputxes, màscares, guants, roba esportiva, diversos mitjans de transport que van intercanviant en la consumació dels diferents delictes i fins i tot la utilització de “plaques doblades” en els seus vehicles.

Cal destacar que gairebé la totalitat dels objectes que sostreuen, es tracten de maquinària i elements relacionats amb l’agricultura, així com bicicletes d’alta gamma. Objectes que en la majoria d’ocasions obtenen una sortida ràpida al mercat de segona mà i fins i tot en transaccions com a mitjà d’intercanvi per droga. Els fets delictius es cometen principalment en el municipi on resideixen els autors (Massalavés), o en pobles molt propers a aquest, de fàcil i ràpida comunicació, fins i tot per camins rurals, que faciliten la fugida per no ser localizados.narios.

Després de diversos serveis establerts en diferents zones, així com seguiments, s’aconsegueix establir i identificar els diferents vehicles utilitzats per cometre els fets i els possibles llocs utilitzats, on poder amagar els objectes sostrets.

Amb tot això, el dia 18 de setembre dels presents, es va procedir a l’explotació de l’operació “MASSAELADI”, realitzant tres detencions i quatre entrades i registres, en els quals va ser possible l’aprehensió de nombres objectes, els quals es trobaven sostrets i constaven com a tal, en diverses denúncies presentades en dependències oficials, així com també l’aprehensió d’una plantació de marihuana, una bàscula de precisió i uns 200 gr de marihuana, llestos per a la seva distribució, en un dels habitatges registrades.

Després de la finalització de la primera fase de l’Operació, es té coneixement, que els autors, pogueren haver portat nombrosos objectes sostrets, a una casa pertanyent a l’acabo municipal de Carcaixent, per a la seva venda a un tercer.

Per això, en data 27 de setembre es procedeix a l’explotació de la SEGONA fase, de l’operació “MASSAELADI”, realitzant una nova detenció i un registre, en el qual va ser possible l’aprehensió novament de nombres objectes, que es trobaven sostrets.

Amb aquesta operació s’han aconseguit aclarir més de dinou fets delictius per la qual cosa s’ha procedit a la detenció de quatre persones tres homes i una dona d’edats compreses ens els 27 i 38 anys i nacionalitat espanyola i a el desmantellament d’una plantació de marihuana i punt de venda d’aquestes substàncies, així com el descobriment d’un habitatge a on s’estava realitzant la venda dels objectes sostrets.

A aquestes persones se’ls imputa els delictes de robatori amb força, tràfic de drogues i falsificació documental.

Les diligències han passat a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d’Alzira.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*