Ecovidrio i el Consorci de Residus V5 (COR) posen en marxa el “Repte Mapamundi” per a promoure el reciclatge d’envasos de vidre en 93 municipis

Post també disponible en: Castellano

La iniciativa repta als 93 municipis que formen part del consorci a incrementar les xifres de reciclatge de vidre respecte al mateix període de l’any anterior
Als municipis premiats per cadascuna de les tres categories se’ls decoraran contenidors de vidre amb la imatge de campanya adaptada a la seua localitat

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i el Consorci de Residus V5 (COR) posen en marxa la campanya ‘Repte Mapamundi’, una iniciativa per a fomentar el compromís dels ciutadans dels 93 municipis que formen part de l’entitat amb el reciclatge d’envasos de vidre.
A l’acte de presentació de la campanya, que ha tingut lloc hui en la seu del consorci, han assistit el gerent de zona de Ecovidrio, Roberto Fuentes, i el president del COR i alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.
Aquest repte, que es desenvoluparà ens l’1 d’octubre i el 30 de novembre, té com a objectiu superar la taxa de reciclatge de vidre de les localitats participants respecte al mateix període de l’any anterior. Per a contribuir a aconseguir aquest propòsit, Ecovidrio ha instal·lat en les poblacions un iglú decorat amb la imatge de campanya que recull elements típics de cadascuna de les cinc comarques a les quals presta servei el COR: La Costera, La Safor, La Vall d’Albaida, La Canal de Navarrés i la Vall d’Ayora-Cofrentes.
Per al desenvolupament del concurs s’han establit tres categories en funció del nombre d’habitants de cada municipi.

  • Categoria A: Municipis de més de 15.000 habitants (2 guanyadors).
  • Categoria B: Municipis d’entre 5.000 i 14.999 habitants (2 guanyadors).
  • Categoria C. Municipis de menys de 5.000 habitants (5 guanyadors).

Els guanyadors de cada categoria seran aquells que major puntuació obtinguen atenent diversos criteris com són l’increment dels kg de vidre respecte al mateix període de l’any anterior, la difusió del kit gràfic facilitat als ajuntaments i les activitats i iniciatives promogudes des dels municipis per a donar a conéixer la campanya i el repte.
Als municipis premiats se’ls decoraran contenidors de vidre amb la imatge de la campanya adaptada amb un disseny exclusiu de la localitat.
Així mateix, ‘Repte Mapamundi’ inclou accions de dinamització i sensibilització ambiental durant els dos mesos de duració de la campanya. D’aquesta manera, els educadors ambientals de Ecovidrio recorreran les cinc comarques amb la ‘Furgo Recorre Mundi’ i faran parada en els 93 municipis del Consorci COR, entregant bosses reutilitzables per al reciclatge de vidre als ciutadans.
El gerent de zona de Ecovidrio ha destacat que també és un repte per a Ecovidrio l’arribar a tantes poblacions en aquesta campanya. “És una iniciativa que comporta una complexitat pel ventall de poblacions que tenim, però segur que comptarem amb el compromís dels ajuntaments amb el medi ambient i la sostenibilitat”. Així mateix, ha afegit que els municipis que formen part del Consorci de Residus COR tenen uns “resultats molt bons” respecte al reciclatge de vidre, “per damunt de la mitjana de la Comunitat Valenciana”.
Per part seua, l’alcalde de Xàtiva i president del COR ha agraït a Ecovidrio la realització d’aquesta campanya. “Que s’incrementen les xifres de reciclatge de vidre és molt positiu. Tot el que siguen iniciatives d’aquest tipus les agraïm des del consorci així com l’esforç de Ecovidrio per arribar a tots els municipis, des del més gran al més xicotet. El vidre és una de les fraccions que millor es recicla però segons l’última caracterització encara queda un 3% en la bossa de resta i és una bona ocasió per a continuar conscienciant a la ciutadania mitjançant una sana competició”.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre
El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals.  Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.
Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar calcín – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn.
 A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*