Ecovidrio i l’Ajuntament de Requena fomenten el reciclatge de vidre durant la Fira i Festa de la Verema 2019

Bajo el lema “Cuando el vino se acabe, recicla el envase”
Bajo el lema “Cuando el vino se acabe, recicla el envase”

Post també disponible en: Castellano

Bajo el lema “Cuando el vino se acabe, recicla el envase”
Sota el lema “Quan el vi s’acabi, recicla l’envàs”

L’Ajuntament de Requena i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, posen en marxa una campanya per a la promoció del reciclatge d’envasos de vidre durant la celebració de la Festa de la Verema de Requena amb l’eslògan “Quan el vi s’acabi, recicla l’envàs”.

La iniciativa pretén conscienciar els visitants de FEREVIN i especialment a les cellers expositors sobre la importància de separar selectivament el vidre durant el transcurs de la festa. Per a això, s’han instal·lat diversos contenidors de reciclatge de vidre al recinte firal.

Una ecopatrulla col·laborarà amb els cellers en la retirada de vidre per al seu correcte reciclatge, amb l’objecte d’aconseguir una Festa de la Verema al 0% respecte a residus de vidre.

Per a això se li prestarà a cada expositor una galleda en el qual dipositar els seus residus d’envasos de vidre.

La campanya comptarà, a més, amb un estand informatiu de Ecovidrio en què educadors ambientals informaran els visitants del procés del reciclatge del vidre i dels seus beneficis ambientals.

Segons les últimes dades disponibles corresponents a 2018, Ecovidrio estima que la taxa de reciclatge de residus d’envasos de vidre va arribar al 76,5%, fet que suposa un creixement de 3,5 punts respecte a l’estimació de 2017. La recollida selectiva a través del contenidor verd va augmentar un 6,5% respecte al 2017, fet que suposa que cada ciutadà va dipositar una mitjana de 18 quilograms d’envasos de vidre per habitant, 68 envasos per persona.

Després de l’aprovació de la Llei d’envasos i residus el 1997 i l’arrencada de les operacions el 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei públic, universal i complet.

El reciclatge d’envasos de vidre és un element fonamental per contribuir al desenvolupament sostenible d’acord amb els principis d’economia circular.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*