Editorial: Junts vencerem

Post també disponible en: Castellano

Ja dijous passat i en aquest mateix espai Editorial, des tucomarca.com alertàvem que ens enfrontàvem, potser, a l’major desafiament a què l’ésser humà s’ha mesurat des de fa dècades, pot ser que segles; i auguràvem que venien temps difícils, infausts i que segur que trauran el millor i el pitjor que tots tenim dins.

I és que potser calgui remuntar-se fins els anys immediatament posteriors a la finalització de la Segona Guerra Mundial per albirar un escenari tan tràgic i tan apocalíptic com en el que ara mateix ens trobem immersos.
No sabem molt bé com va començar tot; i menys encara com acabarà. Però segur que ho farà. I com bé diu el refranyer: el que no et mata, et fa encara més fort.

Potser sigui aquesta una prova col·lectiva que hem de superar; una penitència que hem de complir i de la que, segur, ens en sortirem. No serà fàcil, que ningú s’enganyi; però sortirem. I la manera de superar com més aviat millor aquesta gran adversitat a la qual tothom s’enfronta és fer-ho junts, units, solidàriament, pensant els uns en els altres i anteposant el bé col·lectiu i especialment la protecció de la gent gran al nostre propi benestar.

No volem ser ni endevins ni apocalíptics, simplement descriure la situació realment com és per, sense posar-nos benes als ulls, ni draps calents, ni infravalorant com ja ho han fet altres (i així estem) ser capaços d’analitzar perfectament l’envergadura de el problema a què ens enfrontem i, per descomptat, vèncer-ho.

La nostra trinxera col·lectiva per lluitar en aquesta batalla contra el coronavirus està ara a les nostres pròpies cases; una trinxera molt més còmoda, sens dubte, d’altres en què l’ésser humà va haver de combatre abans.

Ens demanen encaridament a la població que siguem responsables i seguim les instruccions dels organismes sanitaris, relatives a la higiene personal, familiar i domèstica; així com especialment als comportaments socials i, per descomptat, a l’confinament, clau per evitar que segueixi estenent-se.

El nostre suport i admiració també a altres professionals, des dels sanitaris als dels cossos de seguretat de l’Estat, que comparteixen també aquesta trinxera, però diversos metres més a prop de la línia de foc que la resta de la ciutadania.

Des tucomarca.com i malgrat les restriccions de moviments de persones, excepte en cas d’extrema necessitat que preveu el decret d’estat d’alarma, mantenim el nostre compromís amb els lectors i anunciants, adquirit al setembre de 2003, per la qual cosa intentarem seguir arribant al seu punt de venda habitual. Intentarem estar amb vostès en els quioscos i altres llocs de distribució a la nostra cita setmanal de cada dijous mentre les autoritats ho estimin convenient (o la salut dels que fem aquest mitjà de comunicació ens ho permeti).

Amb tot, els convidem a visitar i ens segueixin a les xarxes socials ia la nostra edició digital en www.tucomarca.com on podran estar informats de l’última hora que l’evolució d’aquesta nova plaga mundial ens ofereixi.
No ens queda més que desitjar-, com sempre però ara més que mai: molta salut … i, sobretot, cuídense!

Editorial publicada a l’edició número 841 del setmanari tucomarca.com el dimecres 18 de març de 2020.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*