El 5,7% de la població de la Comunitat Valenciana ha estat infectada per coronavirus en algun moment

Post també disponible en: Castellano

Castelló és la província amb major prevalença, amb un 9,3%, seguida d’Alacant, amb un 6,1,%, i València, amb el 4,6%

El 5,7% dels valencians i valencianes hauria donat positiu en un test ràpid en algun moment de la pandèmia. Aquesta és la principal conclusió, pel que fa a la Comunitat Valenciana es refereix, de l’estudi de prevalença realitzat pel Ministeri de Sanitat en col·laboració amb les comunitats autònomes.

A la xifra acumulada després de la quarta onada, en la qual han participat prop de 50.000 persones, Canàries amb un 3,8%, Galícia amb un 4,5% i la Comunitat Valenciana amb el 5,7% són les que menys circulació de l’ virus han tingut. En la banda oposada se situen la Comunitat de Madrid (18,6%), Castella-la Manxa (16,1%) i Navarra amb el 14,3%. La mitjana de seroprevalença de la població espanyola se situa en el 9,9%.

La contrapartida a aquesta baixa circulació de virus en el cas valencià és que el nombre de persones que porten anticossos és menor també, de manera que segueixen sent susceptibles de patir un contagi. El 5,7% podria tenir en aquest moment anticossos enfront de la COVID-19. Una quantitat a la qual caldria restar aquelles persones infectades que han perdut ja aquests anticossos que, en l’àmbit espanyol, l’estudi xifra en un 14%. La província de Castelló, amb un 9,3% és la que més seroprevalença posseeix, seguida d’Alacant, amb un 6,1% i València, amb el 4,6%.

A nivell d’Espanya, les xifres de seroprevalença són més grans entre el personal sanitari (16,8%) i en el grup “dones que tenen cura de persones dependents en el domicili” (16,3%).

Respecte a la quarta ronda de l’estudi, la prevalença a nivell nacional s’ha situat en el 7,1% de la població. En el cas de la Comunitat Valenciana és de l’4,2%. A Alacant la seroprevalença d’aquesta última onada és de l’4,5%, a Castelló de l’7,1% ia València de l’3,4%.

En el total de la rondes ia nivell d’Espanya, la prevalença per edats és més gran en les persones de 50 a 54 anys (12%), mentre que la menor taxa es registra en els nens de 0 a 4 anys (5,1% ). En les edats compreses entre els 20 i 89 anys, però, oscil·la entre el 8,7 i el 12%.

Finalment, treballadors / es en actiu (11%) i jubilats / es (10,1%) tenen una alta prevalença, mentre que la menor és entre les persones desocupades, amb un 8,6%.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*