El 7 de juny s’obri la inscripció de l’Escola d’Estiu de Xest 2020

Post també disponible en: Castellano

L’activitat compta amb un protocol de seguretat i higiene especial, seguint les recomanacions sanitàries

Des de les regidories d’Educació i Sanitat s’ha organitzat una nova edició de l’Escola d’Estiu de Cheste amb un protocol especial, seguint les indicacions sanitàries a causa de la pandèmia ocasionada per la COVID-19 i després de realitzar una consulta als grups polítics, a agents socials i a l’empresa encarregada de portar-la a cap, Tempssport.

“Para realitzar l’activitat és necessària una inversió excepcional que ja s’ha contemplat entre les mesures que l’Ajuntament posarà en marxa per a pal·liar els efectes de la pandèmia. Creiem que les famílies i els xiquets i xiquetes de Cheste mereixen un esforç pressupostari i organitzatiu després d’estos mesos de confinamiento”, ha declarat la regidora d’Educació i Sanitat, Mª Ángeles Llorente. “Se repartiran 876 guies les famílies amb xiquets i xiquetes matriculats en Infantil i Primària amb la informació sobre el desenrotllament de l’escola i els protocols que s’ha de seguir; l’objectiu és que abans de fer la matrícula sàpien tot el que implica i puguen prendre una decisió consciente”.

L’Escola d’Estiu es desenrotllarà durant el mes de juliol en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores i tindrà lloc en els col·legis CEIP Francisco Giner dels Rius, CEIP Vicente Blasco Ibáñez i CEIP Ana Lluch. Les sol·licituds podran realitzar-se del 7 al 19 de juny a través de la web municipal cheste.es en l’apartat d’Autoliquidacions (dins del menú Ajuntament) . Enguany el lema és Cuidem la Vida, Cuidem la Terra i la programació inclourà activitats per a educar en la importància d’hàbits preventius i saludables i de preservació i atenció del medi ambient.”

El projecte de l’escola s’ha elaborat amb la col·laboració d’Esteban Rosero, coordinador del Centre de Salut de Cheste, qui ha assessorat i revisat els protocols establits per a garantir la màxima seguretat i higiene. “Además de l’ajuda d’Esteban, cal destacar la col·laboració de les directores dels centres educatius i la implicació de l’empresa Tempssport, encarregada d’organitzar i realitzar l’escola en estos temps difíciles”, ha destacat la regidora.

 Protocols

Tal com s’explica en la guia, s’han establit criteris per a fer l’entrada i l’eixida dels xiquets i xiquetes de forma escalonada, cada 5 minuts i per diferents portes; l’hora assignada figurarà en els seus carnets. A més es prendrà la temperatura de l’alumnat diàriament i els xiquets i xiquetes hauran de portar un kit de material personal que es desinfectarà també cada dia. Les classes s’organitzaran en forma de U, garantint la distància de 2 metres entre els menors.

A més, tot el personal se sotmetrà a un Test Serológico Ràpid i realitzarà un Curs de Formació Especialitzada en COVID-19, impartit pel coordinador del Centre de Salut de Cheste.

Per la seua banda, les famílies dels i les menors seran responsables d’avisar a la direcció de l’Escola d’Estiu sobre qualsevol possible símptoma en el cercle familiar o d’amistats pròximes.

“Anem a intentar que la seguretat siga màxima i que el projecte educatiu s’adeqüe als temps que estem vivint, sense perdre l’esperit de l’escola d’estiu, que és divertir-se aprenent, socialitzar-se i conviure en armonía”, ha apuntat Llorente. “De totes formes, la posada en marxa de l’escola serà possible sempre que la pandèmia evolucione favorablement, per la qual cosa si es produïra una emergència sanitària i arribat el moment del seu començament no fóra possible realitzar-la, es tornaria els diners a totes les famílies o es modificaria el pla d’acció d’acord amb els nous canvis normatius que es dictaminen”.

La guia està disponible en la web municipal, cheste.es.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*