El Departament de Salut de Manises redueix un 12% les seues queixes en 2023

Post també disponible en: Castellano

Atenció Primària és l’àrea amb menys queixes per cada 1.000 assistències, i també experimenta una reducció del 41%.

L’Hospital de Manises es manté com el centre que més agraïments rep per part d’usuaris, encara que els centres d’especialitats d’Aldaia i Mislata disparen les felicitacions un 100% i un 240% respecte a l’any anterior.

En l’enquesta de qualitat percebuda, els usuaris puntuen amb més d’un 9 la qualitat i el tracte rebut per part del personal sanitari en els ingressos, en el procés quirúrgic i en les consultes externes de l’Hospital de Manises així com dels centres d’especialitats d’Aldaia i Mislata.

El Departament de Salut de Manises ha tancat el 2023 amb una reducció del 12% en el nombre de queixes respecte a l’any anterior. Aquest és, a més, el primer any des del 2015 que s’aconsegueix frenar el creixement de queixes. “Aquests números demostren la consolidació i maduresa del Departament de Salut de Manises, que continua sent referent de qualitat assistencial i promoció de la salut per als veïns de l’àrea”, ha valorat en aquest sentit el doctor Ricardo Trujillo, gerent de departament.

Concretament, l’àrea d’Atenció Primària és la millor valorada per la ciutadania, ja que presenta el menor volum de queixes en proporció amb el nombre d’atencions diàries que realitza. A més, també és el servei que ha experimentat la reducció més dràstica del nombre de queixes, amb una disminució del 41% respecte a l’any anterior. En xifres, això suposa una taxa de 0,26 queixes per cada 1.000 assistències.

Igualment, l’últim informe de qualitat també apunta a una disminució de les queixes en la majoria dels processos clau de l’Hospital de Manises. Això és, Hospitalització, Urgències i Quiròfans. Precisament, aquest últim és el que menys queixes va presentar l’any 2023, i també el que experimenta una reducció més dràstica del nombre de queixes respecte a 2022, amb menys d’una queixa per cada 1.000 atencions. 

Pel que respecta a agraïments de les persones usuàries, el Departament de Salut de Manises va rebre en 2023 un total de 650, sent els centres d’especialitats d’Aldaia i Mislata els que han experimentat un augment més acusat de les felicitacions respecte a 2022, amb un 100% i un 240% respectivament. 

No obstant això, l’Hospital de Manises es manté encara com el centre que més agraïments rep a nivell global. Quant a processos clau, Hospitalització és el que presenta més agraïments per cada 1.000 atencions, seguit de Quiròfans i Consultes Externes. 

Per serveis, Medicina Interna és l’àrea que més agraïments va rebre durant l’any 2023, seguit de Traumatologia i Urgències. I per centres de salut, els que més agraïments van obtindre van ser els de Mislata, Aldaia i Quart de Poblet. 

Més d’un 9 de puntuació en qualitat de l’atenció i el tracte del personal sanitari 

El Departament de Salut de Manises també compta amb un sistema de mesurament de la qualitat percebuda per part dels i de les pacients, que en aquest cas han puntuat el tracte i l’atenció rebuts en consultes externes de l’Hospital de Manises amb un 9,37 en atenció i el tracte rebut per part del personal mèdic, i ha puntuat amb un 9,15 en l’atenció global sanitària rebuda. Altres aspectes que els usuaris han valorat amb més d’un 9 a l’Hospital de Manises és el temps dedicat pel personal que els va atendre, la informació que han rebut i la participació que se’ls ha facilitat en la presa de decisions.

També els centres d’especialitats de Mislata i Aldaia han rebut més d’un 9 de puntuació en la qualitat de l’atenció i el tracte rebut per part del personal mèdic. Així, el gerent del Departament de Salut, Ricardo Trujillo, ha ressaltat especialment la labor dels professionals que treballen en tots els centres de Manises: “Cadascun dels centres està compromés amb la seua comunitat gràcies a l’esforç i la implicació dels professionals que treballen cada dia per a oferir una atenció personalitzada, humana i de qualitat. La salut de les persones és la prioritat de cadascun dels nostres professionals”, ha finalitzat.

D’altra banda, s’han millorat els resultats de l’índex de probabilitat de recomanació dels nostres serveis, conegut com Net Promoter Score (NPS), tant en Urgències com en Cirurgia Major Ambulatòria que són els processos en els quals es disposa de dades comparatives respecte a l’any 2022.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*